Rīgas arhitekta birojā diskutēs par jaunās koncertzāles projektu (6)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: lincolnblues, CC BY-NC-ND 2.0

Rīgas pilsētas arhitekta birojs 14.jūnijā rīkos diskusiju par nacionālā līmeņa akustiskās koncertzāles un konferenču centru iespējamo projektu turpmāku attīstību Rīgā, noskaidrots arhitekta birojā.

Paredzēts, ka diskusijā ar koncertzāles projekta attīstību saistīto nozaru profesionāļi - arhitekti, būvinženieri, plānotāji, mūzikas industrijas pārstāvji iepazīsies ar trīs iespējamo koncertzāles projekta idejām. Tiks apspriesta ideja par konferenču un koncertu centru Skanstē, iespēja rekonstruēt Rīgas Kongresu namu par multifunkcionālu centru ar koncertzāli, kā arī iespēju veidot Zaķusalas konferenču centru.

Rīgas pilsētas arhitekts Gvido Princis stāstīja, ka katra objekta arhitektūras risinājumi un konteksts jeb pilsētbūvnieciskā situācija ietekmē objekta pastāvēšanas veiksmi un ilgmūžību. Diskusijā, pēc viņa teiktā, tiks apskatītas un apspriestas projektu īstenošanas alternatīvas, minēto objektu īstenošanas koncepcija un principi Rīgā, kā arī projektu virzītājiem un lēmumu pieņēmējiem izvirzāmie kritēriji.

Diskusijas kopsavilkumā tiks iekļauti jautājumi par to, kas jāzina lēmumu pieņēmējiem un jāņem vērā projektu attīstītājiem par koncertzāles un konferenču centra ietekmi uz pilsētvides kvalitāti. Tiks risināts tas, kā veicināt projektu arhitektūras kvalitāti un mazināt negatīvās ietekmes riskus.

Diskusija notiks Rīgas pilsētas arhitekta birojā, Dzirnavu ielā 60A-21, laikā no plkst.10 līdz 12.30. Tajā piedalīsies Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras vēstures un teorijas katedras vadītājs Jānis Krastiņš, "Rīgas koncertzāles" projekta uz AB dambja autors Andis Sīlis, Latvijas Arhitektūras 2016.gada balva žūrijas loceklis Uģis Kaugurs, sociālantropologs Viesturs Celmiņš, Latvijas Pasākumu producentu asociācijas pārstāvis Gints Putniņš, Latvijas Pasākumu producentu asociācijas pārstāvis, Kultūras ministrijas (KM) pārstāvji Dace Vilsone un Jānis Dripe, kā arī Princis.

Piedalīties diskusijā aicināts arī Ekonomikas ministrijas, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra un Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta pārstāvis.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka KM līdz 15.jūnijam izskatīšanai Ministru kabinetā plāno virzīt jautājumu par akustiskās koncertzāles īstenošanas modeli Rīgā. KM uzskata, ka nepieciešama konceptuāla valdības izšķiršanās par vienu no tiem. Paredzēts, ka valdības izvēlētajam modelim tālāk tiks izstrādāts detalizēts finanšu aprēķins un tehniski ekonomiskais pamatojums, kas ietvers ne tikai būvniecības izmaksas, bet arī ikdienas koncertzāles darbības modeli.

Viens no piedāvājumiem būs koncertzāles projektu īstenot Rīgas degradētajā teritorijā, izmantojot Eiropas Savienības fondu līdzfinansējumu, savukārt otrs paredzēs izmantot publisko-privāto partnerību, atklātā konkursā izvēloties privāto sadarbības partneri. Trešajā variantā koncertzāles projektu paredzēts īstenot sadarbībā ar Rīgas pilsētas pašvaldību, izvērtējot iespējas un izmaksas Rīgas Kongresu nama pārbūvei.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu