Pēc slaktiņa Orlando pusmastā nolaists arī ASV vēstniecības karogs Rīgā (70)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sangre-La.com, CC BY-SA 2.0

Pēc svētdien notikušā slaktiņa geju naktsklubā «Pulse» Orlando, ASV Floridas štatā, pusmastā nolaists arī ASV vēstniecības Rīgā karogs.

Kā aģentūrai LETA apliecināja vēstniecībā, karogs būs pusmastā līdz 16.jūnija saulrietam.

Jau vēstīts, ka svētdien notikušais slaktiņš, kurā tika nogalināti 50 cilvēki, ir asiņainākais šāda veida noziegums ASV mūsdienu vēsturē un tas tika sarīkots plaši pazīstamajā Orlando geju naktsklubā «Pulse».

ASV prezidents Baraks Obama šo traģēdiju nosaucis par «terora aktu un naida aktu». Vienlaikus viņš norādīja, ka notikušais ir kārtējais atgādinājums, ka ASV pārlieku viegli pieejami ieroči.

«Mums jāizlemj, vai vēlamies dzīvot šāda veida valstī,» uzsvēra Baltā nama saimnieks, kas sen iestājies par šaujamieroču tirdzniecības un turēšanas ierobežojumiem. «Aktīvi neko nedarīt arī ir lēmums.»

Saskaņā ar organizācijas «Mass Shooting Tracker» datiem pērn ASV notikušas 372 «masu apšaudes», tas ir, uzbrukumi, kuros nogalināti vai ievainoti vismaz četri cilvēki. Šajos noziegumos kopumā tikuši noslepkavoti 475 cilvēki, bet 1870 guvuši ievainojumus.

Obama valstī izsludinājis sēras un devis rīkojumu līdz ceturtdienas saullēktam nolaist karogus pusmastā.

Komentāri (70)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu