Lielākais terorakts ASV kopš 11.septembra sekojis asinis stindzinošam «Islāma valsts» aicinājumam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Lielākais terorakts ASV kopš 2001.gada 11.septembra sekojis teroristiskā grupējuma «Islāma valsts» uzsaukumam saviem atbalstītājiem ASV musulmaņu svētā mēneša Ramadāna laikā veikt uzbrukumus Rietumu pasaulei, vēsta CNN.

21.maijā publiskotā audiomateriālā «Islāma valsts» pārstāvis Abu Mohammeds al Adnani piesauca «sāpju mēnesi» ASV un visā Eiropā.

Viņa aicinājums «Islāma valsts» atbalstītājiem, kāds bija arī Orlando šāvējs, bija - palikt savās mājās un «nogalināt jebkuru, ikvienu, jebkur».

«Mazākā darbība, ko izdarāt viņu zemes sirdī, mums ir dārgāka, nekā mūsu lielie darbi, jūsu darbības ir efektīvākas un viņiem postošākas. Daudzi no jums vēlas nonākt «Islāma valstī», bet ikviens no mums vēlas būt jūsu vietā, lai sāpinātu krustnešus dienu un nakti bez atelpas un miega, terorizēt viņus tā, lai kaimiņš baidās no sava kaimiņa.»

Šis bija pēdējais no visiem Adnani uzsaukumiem veikt uzbrukumus Rietumiem.

Tiek uzskatīts, ka «Islāma valsts» mobilizē savus atbalstītājus un kaujiniekus, lai izvērstu atriebības kampaņu par teritoriju zaudējumiem Sīrijā, Irākā un Lībijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu