Foto: Apskati jauno galdnieku veikumu konkursā! (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Par labāko galdnieku nacionālajā jauno profesionāļu meistarības fināla konkursā profesionālās izglītības iestāžu audzēkņiem atzīts Rīgas Mākslas un mediju tehnikuma (RMMT) audzēknis Dāvis Raimonds Rasups, bet starp mēbeļu galdniekiem visaugstāko vērtējumu saņēma šī paša tehnikuma audzēknis Renārs Rosickis. Konkursu sadarbībā ar RMMT organizēja Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA).

Otro un trešo vietu galdnieka nominācijā izcīnīja attiecīgi Daniels Daukšts un Alvis Krasovskis no RMMT, savukārt otrajā vietā starp mēbeļu galdniekiem ierindojās Rēzeknes tehnikuma audzēknis Dmitrijs Gerbens. Trešo vietu šajā nominācijā vērtēšanas komisija nepiešķīra.

Jaunie galdnieki apliecināja savas prasmes, izgatavojot durvju vērtni, bet mēbeļu galdniekiem konkursa darba uzdevums bija izgatavot nakts skapīti. Savas komplicētības un apjoma ziņā uzdevumi bija pietuvināti starptautisko konkursu prasībām, un darbu vērtēšana arī notika atbilstīgi starptautisko konkursu metodikai -10 000 punktu skalā. Uzdevumu veikšanai bija dotas 22 darba stundas, strādājot trīs ar pusi dienas.

Vērtēšanas komisijas pārstāvji atzina, ka šāds darba uzdevums ir nopietns pārbaudījums ikvienam galdniekam. Komisija atzinīgi novērtēja jauno profesionāļu rasējumu lasīšanas prasmes un darbošanos ar galdnieka rokas elektroinstrumentiem un darbagaldiem, kā arī novēlēja konkursantiem turpināt izkopt prasmes darba paņēmienu precīzai un ātrai izpildei, lai turpmākajos konkursos varētu uzrādīt vēl labāku sniegumu.

Nozīmīgu atbalstu konkursa organizēšanā sniedza «Makita Oy» Latvijas filiāle, SIA «Profline», SIA «Wood ART.LV» un AS «Latvijas finieris».

Jauno profesionāļu meistarības konkursu, kas no 6. līdz 9. jūnijam norisinājās RMMT, VIAA rīkoja, lai sekmētu profesionālās izglītības attīstību, popularizētu kokapstrādes nozares profesijas, kā arī noskaidrotu potenciālos kandidātus dalībai starptautiskajos jauno profesionāļu meistarības konkursos EuroSkills un WorldSkills.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu