Pēc slaktiņa Orlando aicina ANO dalībvalstis atbalstīt LGBT tiesības (251)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Visām valstīm ir jāgarantē lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu (LGBT) tiesības, pirmdien ANO sesijas laikā pieprasīja ASV pēc svētdien Orlando geju klubā sarīkotās apšaudes, kurā gāja bojā 49 cilvēki.

ASV pārstāvis ANO Deivids Presmans izteica pateicību valstīm par atbalstu pēc uzbrukuma un terorisma nosodījumu, tomēr arī kritizēja dažas no tām par LGBT tiesību neatzīšanu.

«Ikviens no mums var sniegt ko vairāk par līdzjūtību un nosodījumu,» viņš paziņoja.

«Ja mēs esam vienoti savā sašutumā par tik daudzu nogalināšanu, un mēs esam, būsim tikpat vienoti pamata priekšnoteikumā par vispārēju visu cilvēku cieņas stiprināšanu, neskatoties uz to, ko viņi mīl, ne tikai nosodot teroristus, kuri viņus nogalina,» uzsvēra Presmans.

Viņš norādīja, ka ANO notiek asi strīdi katru reizi, ka tiek diskutēts par seksuālās orientācijas un dzimuma identitātes jautājumiem.

ANO dalībvalstu domstarpības šajā jautājumā kļuva acīmredzamas pagājušajā nedēļā, kad notika augsta līmeņa tikšanās AIDS apkarošanas jautājumā, kad bija nepieciešami lieli diplomātiskie pūliņi, lai pieņemtu dokumentu, kurā atzīts, ka riska grupas saslimšanai ar šo infekciju ir homoseksuāļi un transpersonas.

Pret šo norādi iebildumus pauda Krievija, kas uzstāja, ka valdībām ir suverēnas tiesības apkarot AIDS ar tiem pasākumiem, kas atbilst tās nacionālajiem likumiem, tradīcijām un normām. Krievija bieži ir saskārusies ar kritiku tās īstenoto politiku, kas tiek uzskatīta ar vērstu pret homoseksuāļiem.

Komentāri (251)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu