Orlando uzbrucēja sieva zinājusi par viņa plāniem (42)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Orlando geju klubā 49 cilvēkus nošāvušā Omāra Matīna sieva zinājusi par viņa plāniem sarīkot uzbrukumu, un viņai drīz varētu tikt izvirzītas apsūdzības, otrdien pavēstīja informācijas avots tiesībsargājošajās iestādēs.

Informācijas avots atklāja aģentūrai «Reuters», ka ir sanākusi federālā tiesa, un Matīna sievai Nūrai Salmanai jau trešdien varētu tikt izvirzītas apsūdzības.

«Šķiet, viņai bija kaut kas zināms par to, kas notika,» telekanālam CNN norādīja ASV senators Anguss Kings, kurš ir Senāta Izlūkošanas komitejas loceklis.

Federālie izmeklētāji uzskata, ka Matīns, domājams, radikalizējās pats, un nav pierādījumu, ka viņš būtu saņēmis norādījumus no kādiem teroristu grupējumiem.

«Šķiet, viņš bija dusmīgs, satraukts, nestabils jauns vīrietis, kurš radikalizējies,» pēc Nacionālās drošības padomes sēdes reportieriem pavēstīja ASV prezidents Baraks Obama.

Kā ziņots, par slaktiņu aizdomās turētais Matīns ir islāmticīgs afgāņu izcelsmes ASV pilsonis, un šobrīd tiesībsargāšanas iestādes cenšas noskaidrot, vai viņam bijuši sakari ar islāma ekstrēmistiem.

Tikmēr ar teroristisko grupējumu «Islāma valsts» saistīti avoti jau uzņēmušies atbildību par šo slaktiņu.

Arī Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) pavēstījis, ka slepkava brīdi pirms uzbrukuma esot zvanījis uz ārkārtas situāciju tālruni un paziņojis, ka ir «Islāma valsts» sekotājs.

FIB atzinis, ka jau divkārt Matīns nonācis izmeklētāju redzeslokā aizdomās par saistību ar ekstrēmistiem un ka 2013. un 2014.gadā viņš esot ticies ar kādu teroristu pašnāvnieku.

Neskatoties uz to, viņam bijusi līdz nākamā gada septembrim derīga ieroča nēsāšanas atļauja.

Svētdien notikušais slaktiņš ir asiņainākais šāda veida noziegums ASV mūsdienu vēsturē, un tas tika sarīkots plaši pazīstamajā Orlando geju naktsklubā «Pulse».

Komentāri (42)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu