Orlando slaktiņā izdzīvojusī: Šāvējs nav vēlējies nogalināt melnādainos (44)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Orlando slaktiņā izdzīvojusi jauniete atklājusi jaunas dramatisko notikumu detaļas – uzbrucējs kādā brīdī paziņojis, ka viņš nevēloties nogalināt melnādainos kluba apmeklētājus, ziņo Lielbritānijas medijs «Daily Mail».

Kā ziņots, svētdien notikušā apšaudē Orlando geju klubā «Pulse» tika nogalināti 49 cilvēki, bet vēl 53 cilvēki tika ievainoti. Uzbrukumu sarīkoja Omārs Matīns – islamticīgs ASV pilsonis, kurš tika nogalināts apšaudē ar policiju.

20 gadus vecā Peišensa Kārtere, kura izdzīvoja apšaudē, otrdien sarunā ar mediju pārstāvjiem atcerējās klubā piedzīvoto.

Kārtere pasākumu klubā «Pulse» apmeklēja kopā ar divām savām draudzenēm, viena no kurām apšaudē tika, nogalināta. Savukārt Kārtere guva ievainojumu kājā.

Jaunietes kopā ar vairākiem citiem cilvēkiem slēpās naktskluba tualetēs.

Viņa stāstīja, ka Matīns uz cilvēkiem kluba tualetēs šāvis vairākas reizes.

Kādā brīdī uzbrucējs jautājis, vai tualetes kabīnēs ir paslēpušies melnādaini cilvēki.

Saņemot apstiprinošu atbildi, viņš esot paziņojis: «Man nav problēmu ar melnādainajiem cilvēkiem. Jūs esiet cietuši pietiekami».

Šis Matīna izteikums gan ir pretrunā ar viņa rīcību, jo mirkli iepriekš viņš jau bija nogalinājis vairākus melnādainos kluba apmeklētājus.

Arī slepkavas bijušie darba kolēģi iepriekš medijiem bija norādījuši, ka viņš ir regulāri izcēlies ar rasistiskiem izteicieniem.

Komentāri (44)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu