Musulmaņu garīdznieks tiek izraidīts no Austrālijas pēc aicinājuma iznīcināt homoseksuāļus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA

Musulmaņu garīdznieks Farohs Sekalešfars zaudējis vīzu un bijis spiests pamest Austrāliju pēc tam, kad vienā no savām runām aicinājis nogalināt homoseksuāļus, kas paredzēts «pēc šariata likumiem». Pēc šādiem izteikumiem Austrālijas premjers pieprasījis anulēt Sekalešfara vīzu, vēsta BBC. 

Tiek norādīts, ka Sekalešfars dzimis Lielbritānijā, taču tagad pastāvīgi dzīvo Irānā. Austrālijas migrācijas lietu ministrs personīgi anulējis viņa vīzu.

Aprīlī Sekalešfars lasījis dažādus rakstus musulmaņu centrā netālu no Orlando, kur 12.jūnijā tika nogalināti 49 geju kluba apmeklētāji.

Vienā no saviem rakstiem Sekalešfars paziņojis, ka sabiedrībās, kurās ir islāms, visiem homoseksuāļiem automātiski ir jāpiešķir nāvessods. Vēlāk šie izteikumi tika citēti internetā.

Pats garīdzinieks gan norādīja, ka visi šie izteikumi ir izrauti no konteksta.

Pagaidām gan nav zināms, vai šī garīdznieka lekcijas apmeklēja arī Omārs Matīns, kurš Orlando geju klubā sarīkoja apšaudi, kurā gāja bojā 49 cilvēki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu