Pēc Orlando slaktiņa samazinājies Klintones pārsvars pār Trampu (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Demokrātu kandidātes ASV prezidenta vēlēšanām Hilarijas Klintones pārsvars pār republikāņu kandidātu Donaldu Trampu kopš pagājušās nedēļas ir samazinājies, liecina pēc Orlando notikušās apšaudes veikto sabiedriskās domas aptauju rezultāti.

Aģentūras «Reuters» un tirgus pētījumu firmas «Ipsos» no piektdienas līdz otrdienai veiktajā aptaujā Klintonei ir 11,6 procentpunktu pārsvars pār Trampu. Bijušo valsts sekretāri gatavi atbalstīt 44,6% aptaujāto, bet nekustamo īpašumu magnātu - 33%. Pirms tam Klintones pārsvars pār Trampu bija 13 procentpunkti.

Pēdējās nedēļas laikā arī pieaudzis to respondentu skaits, kas nebalsos ne par vienu no kandidātiem.

Apšaudi geju naktsklubā Orlando sarīkoja islāmticīgs afgāņu izcelsmes ASV pilsonis. Slaktiņā tika nogalināti 49 cilvēki.

Tramps izmantojis Orlando notikušo apšaudi, lai vainotu ASV prezidentu Baraku Obamu par nespēju novērst «radikālā islāma terorismu», brīdinot, ka Klintones imigrācijas politika ļaus potenciālajiem teroristiem ierasties ASV. Tramps arī solījis ievēlēšanas gadījumā apturēt imigrāciju no valstīm, kas saistītas ar teroraktiem pret ASV vai to sabiedrotajiem.

Savukārt Klintone aicinājusi nevainot visu kopienu par notikušo.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu