«Rīgas fotomēneša» aktivitātes apmeklējuši vairāk nekā 20 000 skatītāju (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Starptautisko festivālu «Rīgas fotomēnesis 2016», kas apmeklētājiem piedāvāja desmit izstādes un vairāk nekā 30 notikumus ar kopīgo tēmu «Teritorijas, robežas un savienojumi», apmeklējuši vairāk nekā 20 000 skatītāju, informēja festivāla komunikācijas vadītāja Zane Zajančkauska.

Pateicoties festivāla publiskajai programmai - lekcijām, diskusijām, filmu seansiem, kā arī profesionāļiem paredzētajai portfolio skatei -, Rīga kļuva par tikšanās vietu gan fotogrāfijas interesentiem, gan arī nozares profesionāļiem no 14 pasaules valstīm.

Festivāla viesi un apmeklētāji atzinīgi novērtējuši centrālās izstādes Latvijas dzelzceļa muzejā «Teritorijas» un «Self Publish Riga», kā arī plašo diskusiju un publisko lekciju spektru.

Festivāla laikā tika noskaidrots labākais jaunais Latvijas fotogrāfs, «FK balvu» ieguva Luīze Nežberte, savukārt starptautiskajā pašpublicēto grāmatu maketu konkursā «Self Publish Riga 2016» no vairāk nekā 170 konkursam iesūtītajiem fotogrāmatu maketiem starptautiskā žūrija izvēlējās čehu mākslinieka Vojteha Veškrnas grāmatu «My Air Force» («Mani gaisa spēki»).

Šogad festivālā notika arī divu grāmatu atvēršanas - iznāca Aleksandra Gronska un Ksenijas Babuškinas fotogrāmata «Schema», savukārt žurnāls FK prezentēja izdevumu «Latvijas fotogrāfija 2016», kas iepazīstina ar piecām fotogrāfēm un meklē sievišķo skatienu Latvijas fotogrāfijā.

Lai arī festivāls šodien noslēdzas, dažas no festivāla izstādēm būs vēl kādu laiku apskatāmas. Latvijas Fotogrāfijas muzejā līdz 26.jūnijam būs skatāma JH Engstrēma izstāde JHE, Kaņepes Kultūras centrā līdz nedēļas nogalei būs skatāma «ISSP Skolas» absolventu gala darbu izstāde «Apvērstā telpa», Laikmetīgās mākslas centrā līdz 22.jūnijam varēs palūkot Lauras Igoveņas un Ģirta Reinika izstādi «Vanishing Point», bet līdz 12.septembrim «Vīna studijā» notiks Reiņa Hofmaņa izstāde «Nomaļus».

Nākamie starptautiskā festivāla «Rīgas fotomēnesis» notikumi gaidāmi 2017.gada maijā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu