Valmieras teātris viesosies Rīgā ar «Visām pelēm garšo siers» un «Vaidelote» (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Valmieras teātris, atsaucoties Rīgas skatītāju lielajai interesei, turpina viesoties Rīgā. Novembrī Nacionālajā teātrī skatītājiem piedāvās divas izrādes: 1. novembrī plkst. 19.00 un 2. novembrī plkst. 19.00 Aspazijas drāma «Vaidelote» (rež. Inese Mičule) un 3. novembrī plkst. 15.00 un 19.00 izrāde maziem bērniem «Visām pelēm garšo siers» (rež. Felikss Deičs).

Inese Mičule ar versiju par Aspazijas šekspīrisko drāmu «Vaidelote» ir iedziļinājusies rakstnieces radītajā un izveidojusi mūsdienu drāmu, par kuru teātra kritiķe Ieva Rodiņa saka: «Aspazijas lugas teksts no skatuves skan pārsteidzoši laikmetīgi, un trīs izrādes galveno lomu atveidotāji – Inese Pudža, Māra Mennika un Kārlis Freimanis – dzejas valodā, šķiet, jūtas absolūti brīvi, poētisko tekstu piepildot ar dziļu psiholoģisko zemtekstu».

Izrāde vēsta par leišu karali Olģerdu, kurš pēc uzvaras kaujā kā pateicību vēlas savu vienīgo meitu Mirdzu izprecināt karavadonim, bet Laimona sirds nav brīva – tā pieder Mirdzas audzinātājai, klostera priekšniecei Asjai. Lugā risinātās tēmas – cilvēka izvēles brīvība, tiesības brīvi paust savas domas, laicīgās varas konflikts ar garīdzniecību ir tikpat aktuālas kā 14.gs., kurā risinās lugas darbība, tā mūsdienu 21.gs. Latvijā.

3. novembrī izrāde mazākajiem skatītājiem vecumā no 3 līdz 8 gadiem «Visām pelēm garšo siers». Stāsts vēsta par Šekspīra Romeo un Džuljetas cienīgu divu peļu dzimtu naidu, ko pārtrauc pelēnu Fruži (Rūta Dišlere) un Šomas (Ingus Kniploks) draudzība.

Režisors Felikss Deičs šo pasaulē populāro ungāru rakstnieka Ģulas Urbana lugu iestudējis jau otro reizi un uzskata, ka «nav vajadzīgs īpašs, tikai bērniem domāts teātris. Ir vienkārši teātris. Labs, ja savu daļu iespaidu un informācijas iegūst gan pieaugušie, gan bērni. Man vienmēr ir svarīgi atrast tos divus ceļus, lai interesanti būtu arī vecākiem.» Tā ir krāsaina un muzikāla izrāde, kurā mazajiem skatītājiem interese nezūd ne mirkli.

Biļetes uz abām Valmieras teātra viesizrādēm var iegādāties visās «Biļešu paradīze» kasēs un internetā: www.bilesuparadize.lv.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu