Vidusjūrā atrasta otra «EgyptAir» lidmašīnas «melnā kaste» (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Vidusjūrā atrasta maijā avarējušās Ēģiptes aviokompānijas «EgyptAir» lidmašīnas otrā «melnā kastē», paziņojuši Ēģiptes izmeklētāji.

Iepriekš šonedēļ tika atrasta pilotu kabīnes balss ieraksta «melnā kaste».

Otrā «melnā kaste», kas ieraksta lidojuma datus, lidmašīnai avarējot, sadalījusies pa daļām, bet uzņēmuma «Deep Sea Search» kuģim, kas piedalās atlūzu meklēšanā, izdevies vairākas daļas atgūt. Pats galvenais, ka no jūras dzelmes izdevies izcelt atmiņas bloku.

Ēģiptes prokuratūra tika informēta par atradumu un deva rīkojumu nogādāt «melnās kastes» daļas komitejai, kas nodibināta avārijas izmeklēšanai.

«EgyptAir» pasažieru lidmašīna «Airbus A320» ar 66 cilvēkiem izlidoja no Parīzes uz Kairu naktī uz 19.maiju un vēlāk, jau atrodoties virs Vidusjūras Ēģiptes gaisa telpā, pazuda no radaru ekrāniem.

Lidmašīnas avārijas cēlonis vēl nav noskaidrots.

Lidmašīnas «melnās kastes» ieraksta lidojuma datus un sarunas pilota kabīnē un ir būtiski svarīgas avārijas cēloņu noskaidrošanai.

Izmeklētāji trešdien ziņoja, ka Vidusjūrā atrasti avarējušās «EgyptAir» lidmašīnas fizelāžas fragmenti.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu