Noskaidroti trešā starptautiskā Baltijas baleta konkursa uzvarētāji (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: zaimoku_woodpile, CC BY-SA 2.0

Šovakar noskaidroti trešā starptautiskā Baltijas baleta konkursa uzvarētāji, informēja Latvijas Baleta un dejas ģildes valdes priekšsēdētāja Regīna Kaupuža.

Kopumā konkursā piedalījās 70 profesionālo klasiskā baleta skolu audzēkņi un klasiskā baleta dejotāji trijās vecuma grupās - no 12 līdz 14 gadiem, no 15 līdz 18 gadiem, no 19 līdz 26 gadiem - no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Polijas, Ukrainas, Krievijas, Vācijas, Rumānijas, Bulgārijas, Serbijas, Japānas, Korejas, Grieķijas, Kazahstānas, Kirgizstānas un Gruzijas.

Jaunākajā konkursa grupā pirmo vietu izcīnīja dejotāja Elena Isaki no Vācijas, otro - Goto Masaki no Vācijas un Laura Grieta Grīnberga no Latvijas, bet trešo - Izabella Arnke no Vācijas un Linus Šmids no Vācijas.

Konkursa vidējā grupā pirmo vietu ieņēma Kārlis Cīrulis no Latvijas, otro - Ilīvija Gorecka no Polijas, Marjana Fazullina no Igaunijas un Zofija Dzedzeja no Polijas, bet trešo - Adams Hučka no Polijas, Emma Lagūna no Latvijas un Justīna Teličena no Latvijas.

Vecākajā grupā pirmo vietu ieguva Jeļena Šaripova no Krievijas un Didars Sarembaevs no Kazahstānas, otro - Kaito Sekino no Vācijas un Jūlija Brauere no Latvijas, bet trešo - Jolanta Lubēja no Latvijas un Jonga Hē no Korejas.

Kā atzīmēja konkursa žūrijas priekšsēdētājs Aivars Leimanis, konkursa ģeogrāfija un kvalitāte aug gadu no gada. Laba līmeņa dejotāji ir visās vecuma grupās, radot vērā ņemamu konkurenci. "Esmu gandarīts, ka konkursā labi sevi parādīja Rīgas Horeogrāfijas skolas audzēkņi un absolventi, pierādot, ka turam augstā godā klasisko repertuāru, bet neatpaliekam arī laikmetīgajā."

Konkursa uzvarētāji saņēma naudas balvas, kā arī stažēšanās iespējas Berlīnes valsts baletskolā, Rīgas Horeogrāfijas vidusskolā, Krievu klasiskā baleta intensīvajos vasaras kursos Rīgas horeogrāfijas vidusskolā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu