LNOB turpmāk augustu veltīs baleta mākslai (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andris Tone

Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB) sāk jaunu tradīciju, augustu veltot baleta mākslai un aicinot skatītājus iepazīt skaistākos klasiskā un neoklasiskā baleta uzvedumus, liecina LNOB informācija.

Baleta mēnesi 10.augustā atklās klasikas pērle Pētera Čaikovska «Gulbju ezers» Aivara Leimaņa iestudējumā. Šis iestudējums LNOB būs skatāms arī 27.augustā.

Savukārt 12.augustā būs skatāms aizvadītās sezonas pēdējais jauniestudējums «Šeherezāde un viņas stāsti» ar Nikolaja Rimska-Korsakova un Zoltāna Kodāja mūziku Leo Mujica horeogrāfijā, bet 17.augustā tiks izrādīta baleta viencēliena izrāde «Bolero...», kas vienā vakarā piedāvā iespēju noskatīties jauno latviešu horeogrāfu veidotās «Izstādes gleznas», ungāru horeogrāfa Atilas Egerhāzi radīto «Dafnīdu un Hloju», kā arī poļu meistara Kšištofa Pastora iestudēto «Bolero».

19.augustā būs vērojams Aleksandra Glazunova baleta iestudējums «Raimonda» Leimaņa horeogrāfijā un Ināras Gaujas vizuālajā noformējumā, bet 25.augustā uz Pētera Čaikovska baleta «Apburtā princese» izrādi būs gaidīti visa vecuma skatītāji. Klasiskā baleta šedevru par princesi Auroru iestudējis horeogrāfs Leimanis, scenogrāfiju un tērpus veidojusi Gauja.

Biļetes uz baleta izrādēm var iegādāties operas kasēs un «Biļešu paradīzes» kasēs, kā arī internetā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu