Apšaude Orlando geju klubā: Jaunas detaļas par asinspirtī notikušo (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Omārs Matīns, kurš geju klubā Orlando nogalināja 49 cilvēkus, pēc uzbrukuma pats piezvanījis uz policiju un nosaucis sevi par «islāma kareivi». 

Federālais izlūkdienests (FIB) publicējis policijas un šāvēja sarunu atšifrējumu, vēsta BBC.

Sarunas laikā 29 gadus vecais Matīns pieminējis arī karu Sīrijā un teroraktus Parīzē. Pēc tam, kad specvienība iebruka klubā, vīrietis tika nošauts.

Pēc FIB datiem, Matīns ar dispečeru runāja divas reizes - zvani tika veikti 30 minūtes pēc šaušanas sākuma. Visticamāk, ka tajā brīdī Matīns turēja gūstā vairākus desmitus cilvēku. FIB pārstāvis norādījis, ka Matīns runājis vēsi un mierīgi, it kā viņš sniegtu atskaiti par savām darbībām.

Matīns gan nebija saistīts ar starptautiskām teroristu organizācijām - viņš bija radikalizējies turpat mājās - ASV. Sarunā bija dzirdama arī nogalinātā teroristu grupējuma «Islāma valsts» līdera Abu Bakra al Bagdadi pieminēšana.

Sarunas laikā Matīns nosauca sevi par «islāma kareivi» un paziņoja, ka «Amerikai ir jāizbeidz bombardēt Irāku un Sīriju», un tieši tādēļ viņš izvēlējies nogalināt cilvēkus. Sākotnēji tika ziņots, ka Matīnam ir bijušas arī pašnāvnieku jostas, taču tās netika atrastas.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu