Policija sākusi vērtēt komentāru par atbalstu apšaudei ASV geju klubā (27)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Valsts policija sākusi vērtēt kādas personas komentāru, kurā pausts atbalsts vīrietim, kurš jūnija sākumā ASV sarīkoja apšaudi geju klubā, aģentūrai LETA apliecināja VP preses pārstāve Diāna Lūkina.

Šobrīd informācija tiekot izvērtēta, lai lemtu par tālāko rīcību.

Vīrietis sociālajos tīklos latviešu valodā ierakstījis, ka viņam nav žēl notikušā un viņš to novēlētu arī citiem gejiem un lezbietēm. Tāpat vīrietis slavē šāvēju un pauž, ka varbūt ir kļūdījies, nosodot teroristus.

Krimināllikums par darbību, kas vērsta uz naida vai nesaticības izraisīšanu atkarībā no personas dzimuma, vecuma, invaliditātes vai jebkuru citu pazīmju dēļ, ja tas izdarīts, izmantojot internetu, paredz brīvības atņemšanu līdz trim gadiem, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Jau ziņots, ka 12.jūnijā islāmticīgā afgāņu izcelsmes ASV pilsoņa Omāra Matīna sarīkotajā apšaudē tika nogalināti 49 cilvēki, bet vēl 53 tika ievainoti. Notikušais slaktiņš ir asiņainākais šāda veida noziegums ASV mūsdienu vēsturē, un tas tika sarīkots plaši pazīstamajā Orlando geju naktsklubā «Pulse».

Komentāri (27)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu