Imantas pedofils notiesāts - viņš saņēmis īpaši bargu sodu (6)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Tā dēvētajam Imantas pedofilam Rīgas pilsētas Kurzemes priekšpilsētas tiesa ceturtdien piesprieda 25 gadus ilgu brīvības atņemšanu; tāpat noziedzniekam būs jāmaksā morālās kompensācijas, aģentūra BNS uzzināja tiesā.

Tāpat vīrietim noteikta arī policijas uzraudzība uz trīs gadiem. Imantas pedofils apsūdzēts par sešām nozieguma epizodēm, no kurām vienā bijušas iesaistītas divas mazgadīgas meitenes.

Tiesa arī lēmusi, ka lietā par vainīgu atzītajam Naurim Pikšteinam septiņām cietušajām būs jāmaksā morālās kompensācijas par kopējo summu 67 000 eiro, un jāmaksā 6720 eiro valstij par labu cietušajām.

Pilns spriedums lietā būs pieejams 30.jūnijā un to varēs pārsūdzēt desmit dienu laikā.

Vaicāts, vai plāno spriedumu pārsūdzēt, Pikšteina advokāts žurnālistiem sacīja, ka par to ir jārunā ar klientu, kā arī jāiepazīstas ar pilnu spriedumu.

Savukārt prokurors Agris Skradailis pirms sprieduma komentēšanas pateicās sabiedrībai, medijiem un policijai par to, ka kopīgiem spēkiem veicināta šī smagā nozieguma atklāšana.

Vaicāts, vai pārsūdzēs tiesas piespriesto sodu, kas ir bargāks par viņa sākotnēji prasīto, Skradailis sacīja, ka šādu iespēju izvērtēs pēc pilna sprieduma saņemšanas. Skradailis norādīja, ka viņa prasītais sods bijis adekvāts nodarītajam un sekām, kādas šie noziegumi atstājuši uz upuriem.

Skradailis sacīja, ka viņš apsūdzētā pēdējā vārdā saklausījis viņa sirdsbalsi. «Viņš nožēloja izdarīto un atvainojās cietušo pārstāvēm,» sacīja prokurors. Viņš pauda pārliecību, ka ilgais cietumsods un nožēla apsūdzētajam palīdzēs šādus noziegumus pēc soda izciešanas neveikt atkārtoti.

Tāpat viņš sacīja, ka apsūdzēto materiālais stāvoklis neļauj cietušajām personām uzreiz izmaksāt kompensācijas, taču tas tiks darīts laika gaitā.

Jau ziņots, ka prokurors Skradailis apsūdzētajam prasīja brīvības atņemšanu uz 20 gadiem, savukārt apsūdzētā advokāts Antons Drēbnieks žurnālistiem sacīja, ka viņš lūdzis tiesu sodu samazināt par trim gadiem. Viņš norādīja, ka tiesai būtu jāņem vērā apsūdzētā attieksme, it sevišķi tas, ka viņš savu vainu atzīst un nožēlo.

Apsūdzētais vīrietis pie kriminālatbildības saukts par vardarbīgu dzimumtieksmju apmierināšanu pretdabiskā veidā ar mazgadīgām personām, lietojot vardarbību, draudus, kā arī izmantojot šo personu bezpalīdzības stāvokli. Tāpat viņš saukts pie kriminālatbildības par netiklu darbību izdarīšanu ar mazgadīgo.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka pērn augustā policija aizturēja 20 gadus vecu vīrieti par smagiem dzimumnoziegumiem pret mazgadīgām meitenēm daudzdzīvokļu namu kāpņutelpās Imantā un Zasulaukā.

Ar kriminālprocesa ietvaros veiktās ekspertīzes slēdzienu aizdomās turētais vīrietis ir atzīts par pieskaitāmu. Viņš sadarbojies ar izmeklēšanu un sniedzis liecības par izdarītajiem noziegumiem.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu