Tiesa liek Belēvičam maksāt 120 eiro sodu (59)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa vienā no demisionējušā veselības ministra Gunta Belēvica administratīvajām lietām trešdien lēmusi, ka viņam būs jāmaksā 120 eiro liels sods par sava dēla Artūra Belēviča apstiprināšanu par Farmācijas jomas konsultatīvās padomes locekļa amatā, aģentūra BNS uzzināja tiesā.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) par šādu rīcību 2016.gada janvārī lēma Belēviču sodīt ar 170 eiro lielu naudas sodu, bet toreizējais ministrs šo lēmumu pārsūdzēja Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesā. Trešdien tiesa viņa sūdzību apmierināja daļēji, grozot KNAB lēmumu daļā par Belēvičam piemēroto sodu.

Tiesnese Baiba Ābele aģentūrai BNS norādīja, ka sods samazināts, ņemot vērā atbildību mīkstinošu apstākli - Belēvičs ir novērsis radīto kaitējumu, vēlāk pieņēmot lēmumu, ar kuru radinieks no padomes locekļu saraksta izslēgts.

Jau ziņots, ka KNAB veicis pārbaudi saistībā ar Belēviča kā veselības ministra rīcību, 2015.gada 6.maijā izdodot rīkojumu «Par Farmācijas jomas konsultatīvās padomes personālsastāva apstiprināšanu».

Rīkojums paredzēja apstiprināt Farmācijas jomas konsultatīvās padomes personālsastāvu, par padomes locekli ieceļot ministra dēlu Belēviču. KNAB uzskatīja, ka tādējādi bijušais ministrs nonāk interešu konfliktā, veicot darbības, kas ietekmē vai varētu ietekmēt viņa radinieka, konkrētāk, dēla personiskās vai mantiskās intereses.

Saeimai tika lūgts izdot Belēviču administratīvajai sodīšanai un atļauja tika saņemta. Bijušais ministrs tika saukts pie administratīvās atbildības par valsts amatpersonas funkciju veikšanu interešu konflikta situācijā, par ko var sodīt ar naudas sodu no 70 līdz 350 eiro, atņemot tiesības ieņemt valsts amatpersonas amatus, vai bez tā.

Belēvičs lēmumu pārsūdzēja tiesā.

Komentāri (59)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu