Atklājies, kāpēc Prinsa lidmašīnai bija jāveic piespiedu nolaišanās (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Amerikāņu dziedātāja Džūdita Hila atklājusi, ka Prinss sešas dienas pirms nāves esot zaudējis samaņu lidojuma laikā, kā rezultātā lidaparātam nācās veikt piespiedu nosēšanos.

Kā jau ziņots iepriekš, aprīlī Prinsa lidmašīna atpakaļceļā no koncerta Atlantā veica piespiedu nolaišanos, lai nogādātu viņu slimnīcā. Tolaik dziedātāja pārstāvji paziņoja, ka Prinsam bijusi gripa.

Taču 31 gadu vecā Hila, kura tobrīd atradās lidaparātā ar Prinsu un dziedātāja draugu Kērku Džonsonu, atklājusi, ka vakariņu laikā «viņa acis sāka lūkoties vienā punktā». Ja Prinss nebūtu skatījies tieši uz viņu, viņa būtu nospriedusi, ka mūziķis aizmidzis.

«Es domāju, ka viņš ir pagalam,» Hila stāstīja laikrakstam «The New York Times». «Lidmašīnā nebija nekā, kas varētu viņam palīdzēt.»

Lidmašīna nosēdās Ilinoisas štatā, kur to sagaidīja neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķi. Prinsam tika injicēts preparāts «Narcan», ko izmanto opioīdu pārdozēšanas gadījumos.

Kad Hila ieradās slimnīcā, Prinss esot bijis pie samaņas un runājis. Viņa palika pie dziedātāja visu nakti. Prinss esot «nopietni gribējis meklēt palīdzību».

«Viņš teica, ka viņam bija jācīnās par savu dzīvību. Viņš tālumā dzirdējis mūsu balsis un sekojis tām,» Prinsa teikto atstāsta Hila. «Viņš teica, ka tā esot bijusi grūtākā lieta viņa mūžā.»

Hila, kura piedalījās «oskarotajā» dokumentālajā filmā «20 Feet From Stardom» par fona dziedātājiem, ar Prinsu strādāja no 2014.gada. Prinss bija producents viņas pērn iznākušajam debijas albumam «Back in Time».

Lai arī Hila ar Prinsu pavadīja daudz laika, viņa neesot zinājusi, ka Prinss cieš hroniskas sāpes no augstpapēžu apavu valkāšanas uz skatuves daudzu gadu garumā. Lai nomāktu sāpes, viņš lietoja spēcīgus pretsāpju līdzekļus.

Prinss pirms nāves sazinājās ar ārstu, kas specializējas atkarību ārstēšanā, un nodevis analīzes.

«Tas man ir ļoti sāpīgi, jo viņš centās,» teica Hila.

57 gadus vecais Prinss 21.aprīlī tika atrasts miris ierakstu studijas «Paisley Park» liftā. Studijas ēkā bija arī Prinsa dzīvesvieta.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu