«Rīgas Ritmi 2016» papildina programmu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau sešpadsmito gadu jūlija pirmajā nedēļas nogalē galvaspilsētas sirdī norisināsies festivāls «Rīgas Ritmi 2016». Festivāla četru dienu krāšņā programma ir papildināta – 30. jūnijā meistarklasi sniegs koras jeb āfrikas arfas virtuozs Musa Sisoko (Moussa Cissokho) un 1. jūlijā ar šī gada pirmo koncertu Latvijā sevi pieteiks daudzsološie «Coolmans Report».

Festivāls «Rīgas Ritmi 2016» tiks atklāts 29.jūnijā ar koncertu Origo Summer Stage. Koncertā piedalīsies trīs daudzsološi mākslinieku sastāvi: amerikāņu saksofonists Dereks Brauns (Derek Brown), Amsterdamā dibinātā grupa «The Brag Pack», un afro džeza trio Cissokho - Brönnimann – Hason.

Festivāla dubultkoncertu sēriju atklās franču duets Peirani & Parisien, taču vakara turpinājumā skatītājus priecēs neatkārtojamā džeza dīva Daiena Rīvza (Dianne Reeves). Toties 1.jūlijā Kongresu nams tiks ieskandināts Latīņamerikas ritmos – pirmajā koncerta daļā uzstāsies brazīliešu zvaigznes – ģitāras un basģitāras duets Cavalcante & Pipoquinha, bet otrajā – kubiešu dziedātāja un vijolniece Jiliana Kaņisaresa (Yilian Canizares). Dubultkoncertu kulminācijā 2.jūlijā koncertu atklās daudzsološais džeza pianists Džastins Kaflins (Justin Kauflin), bet otrajā koncerta daļā ar unikālo, latviešu folklorai veltīto programmu «Mare Balticum» uzstāsies austrāliešu džeza leģenda, multi-instrumentālists Džeimss Morisons (James Morrison) un Latvijas Radio bigbends.

Arī šogad festivāla programmā tiek piedāvāta īpašās atmosfēras koncertu sērija «Olainfarm Jazz Nights» Mūzikas namā DAILE. Šo koncertu programmu 30.jūnijā atklās izcilā brazīliešu dziedātāja Liza Rosa (Liz Rosa), bet 1.jūlijā skatītājus priecēs pārsteidzošais atklājums no Čīles – dziedātāja un ģitāriste Camilla Meza (Camila Meza). «Olainfarm Jazz Nights» noslēgumā – Paris Combo – ekstravagantā grupa no Francijas, kas var lepoties ar divdesmit gadu pieredzi, neskaitāmām koncerttūrēm un pārpildītām koncertzālēm.

Kā jau ierasts, festivāla ietvaros norisināsies «Rīgas Ritmi Showcase» programma, kurā jaunie mūziķi rāda savu mūziku un talantu mūzikas industrijas pārstāvjiem no visas pasaules – producentiem, džeza klubu vadītājiem, festivālu organizatoriem, žurnālistiem. Programmas ietvaros – Evilena Protektore, Kārlis Vanags, Tamuza Nisima (Tamuz Nissim) un grupas «Ainavisti», «Jazzatomy», «Alaska Dreamers».

Katru vakaru 22:00 koncerti norisināsies arī Džeza klubā «Trompete», bet pēc tiem – jam sessions, kur brīvā atmosfērā ar festivāla māksliniekiem kopā muzicēt aicināts ikviens mūziķis. Festivālu norises vietu vidū, kā ierasts, ir arī Brīvdabas atpūtas parks EGLE, kas karstajā vasaras laikā ļaus klausītājiem baudīt džeza mūziku brīvā dabā pašā Rīgas sirdī.

Jau gadiem viens no festivāla galvenajiem stūrakmeņiem ir meistarklases pasaules klases mūziķu vadībā. Šogad meistarklases norisināsies Latvijas Radio 1.studijā no 29.jūnija līdz 2.jūlijam un tā ir lieliska iespēja jebkuram papildināt savas zināšanas un tikties klātienē ar izciliem mūziķiem no Brazīlijas, Čīles, Senegālas un ASV. Pieteikšanās meistarklasēm, rakstot uz workshop@rigasritmi.lv.

Biļetes uz koncertiem pieejamas visās «Biļešu Paradīze» kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

Vairāk informācijas www.rigasritmi.lv.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu