Uz «Kubana» skatuves - vācieši «Eskimo Callboy» (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Viena no grupām, kas šovasar uzstāsies rokfestivālā «Kubana», kas jau otro gadu no 11. līdz 14. augustam norisināsies pašā Rīgas sirdī - Lucavsalā, būs vācu posthārdkora grupa «Eskimo Callboy», informē festivāla rīkotāji.

«Eskimo Callboy» kāps uz «Kubana» skatuves festivāla pirmajā dienā.

Scooter, Guano Apes, Scorpions, Rammstein – vācu grupas tradicionāli ir populāras mūsu pusē, un arī Kubanas festivālā tie ir vienmēr gaidīti viesi. Nepilnu sešu pastāvēšanas gadu laikā vācu posthārdkora grupa «Eskimo Callboy» uzņem popularitāti ar ģeometrisku progresiju, ikreiz savācot pilnas zāles. Mūzikas kritiķi sacenšas savā starpā, mēģinot identificēt grupas stilu (posthārdkors, metalhārdkors, elektronikors), taču viņu sniegumu ir grūti raksturot ar kādu konkrētu apzīmējumu.

Patiešām, puiši tiecas gan pie tehno, gan pie hārdkora. Taču viņu unikalitāte izpaužas humora izjūtā un pašironijā, kas redzams arī grupas nosaukumā. Par to pašu liecina arī groteskie klipi, kur asins šļakatas disonē ar rozā ģitārām, bet jūrascūciņai tiek rīkotas greznas bēres.

Lai labāk izprastu «Eskimo Callboy» atmosfēru, iedomājieties, ka Džastinā Bīberā ir iemiesojies Napalm Death trakulīgais gars, bet viņa klipus uzņemas filmēt Merilins Mensons.

Jau ziņots, ka festivāla pirmajā dienā uzstāsies arī grupas «The Subways», «Nashville Pussy», «NOFX», «Guano Apes», «Enter Shikari» u.c.

Atklāšanas dienai būs īpaša ieejas maksa 14,99 eur.

«Kubana» ir starptautiska mēroga muzikāls notikums, kurš ik gadu Krievijā pulcēja simtiem tūkstošu apmeklētāju kopš 2009. gada. Festivāls 2015. gadā tika pārcelts uz Rīgu, jo to pēc pareizticīgās baznīcas prasības aizliedza Krievijas Kaļiņingradas apgabala varasiestādes. Kopumā pirmo festivālu Rīgā apmeklējuši aptuveni 15 000 cilvēku.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu