Augulis komentējis CSDD iespējamo saistību ar ekskluzīvo auto kontrabandu (43)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) darbībās nav atklāti pārkāpumi saistībā ar iespējamo ekskluzīvo auto kontrabandu, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» teica satiksmes ministrs Uldis Augulis.

Viņš atzīmēja, ka iekšējās pārbaudes rezultātā, secināts, ka CSDD darbinieki, reģistrējot ievestās mašīnas, nav pārkāpuši likumu.

Augulis gan arī norādīja, ka izstrādāti priekšlikumi, lai turpmāk novērstu iespējamo shēmošanu.

Jau vēstīts, ka Augulis maija beigās CSDD valdei pieprasīja steidzami sniegt detalizētu informāciju par uzņēmuma iekšējās pārbaudes uzsākšanu un tās rezultātiem saistībā ar publiskoto informāciju par Muitas policijas atklāto ekskluzīvo automašīnu kontrabandas shēmu un iespējamo CSDD amatpersonu dalību tajā.

Publiskajā telpā izskanēja informācija, ka Valsts ieņēmuma dienesta (VID) Muitas policija atklājusi vērienīgu ekskluzīvu automašīnu kontrabandas shēmu, kuru, iespējams, pieseguši CSDD darbinieki.

CSDD iepriekš norādīja, ka direkcijas darbinieku rīcībā nav konstatēti ne Ministru kabinetā apstiprināto Transportlīdzekļu reģistrācijas noteikumu, ne arī reģistrāciju regulējošo iekšējo normatīvu pārkāpumi.

Automašīnas ievestas no Vācijas un citām Eiropas savienības dalībvalstīm. Šādos gadījumos, kā to arī noskaidrojuši VID darbinieki, muitas kravas deklarācija reģistrācijai nav jāiesniedz. CSDD reģistrāciju veic uz iesniegto dokumentu pamata, un no tiem nevar konstatēt, vai automašīna iebraukusi savā gaitā, vai ievesta ar auto vedēju.

Komentāri (43)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu