Tērvetē norisināsies Bērnu operas svētki (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: G.Kaminskis

9. jūlijā jau trešo gadu Annas Brigaderes bērnības zemē – Tērvetē norisināsies Bērnu operas svētki. Rakstniece savas dzīves laikā te pulcējusi ievērojamus mūziķus un literātus, gleznainā meža ainava un viņas literārais mantojums rosināja radīt jaunu tradīciju, dodot iespēju radīt un baudīt mūziku, kas iepriecina skatītājus un ielīksmo dvēseli. 

Svētki iesāksies plkst. 12:00 ar krāšņu pasaku koncertuzvedumu «Laimīgā zeme», kur paši mazākie svētku apmeklētāji varēs satikties ar Sarkangalvīti, Karlsonu, sunīti Pifu, Buratino, Sniegbaltīti, Pepiju Garzeķi un citiem pasaku tēliem, kas izpildīs visiem pazīstamas dziesmas rotaļīgā «Meža orķestra» pavadījumā. Pasaku tēlos iejutīsies jaunie pop & rock mūzikas izpildītāji - bērni un jaunieši, kā arī operdziedātājs Juris Vizbulis.

Plkst. 14:00 varēsim baudīt Jāņa Mediņa pasaku operas «Sprīdītis» iestudējuma burvību J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Operstudijas «Figaro» izpildījumā, diriģents muzikālais vadītājs, profesors Viesturs Gailis, režisors Uģis Brikmanis, scenogrāfe, tērpu māksliniece Ināra Gauja, horeogrāfe Regīna Kaupuža. Operstudija šogad atzīmē savu 20. sezonu, te savas pirmās lomas nodziedājuši un skatuves pieredzi guvuši gandrīz visi jaunās paaudzes solisti, kuru balsis šodien skan Latvijā un pasaulē, Operstudija sniegusi vairāk kā 280 izrāžu, iestudētas 26 operas, no kurām vairāk nekā puse ir pasaules vai Latvijas pirmizrādes, visu izrāžu muzikālais vadītājs un diriģents ir profesors Viesturs Gailis. J. Mediņa pasaku operas «Sprīdītis» iestudējumā piedalīsies trīspadsmit jaunie vokālisti, Sprīdīša lomas atveidotāja – Gita Sondare.

Svētkus organizē biedrība «Tērvetes meža izglītības centrs», tie norisināsies LVM dabas parka Tērvetē Anneles pļavā, kas atrodas līdzās Skatu tornim, paralēli operas svētkiem ikviens šai dienā varēs baudīt arī dažādas aktivitātes pie parka pasaku tēliem. Ieeja svētkos bez papildus maksas, iegādājoties LVM dabas parka ieejas biļeti.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu