Skotijas premjere dosies uz Briseli, lai aizstāvētu Skotijas vietu ES (23)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Skotijas pirmā ministre Nikola Stērdžena trešdien dosies uz Briseli, lai sarunās aizstāvētu Skotijas vietu Eiropas Savienībā (ES), kuru briti nolēmuši pamest.

«Rīt es došos sākotnējā vizītē uz Briseli, lai [Eiropas Parlamenta līderiem] izklāstītu Skotijas nostāju un intereses,» Skotijas parlamenta ārkārtas sēdē otrdien paziņoja Stērdžena.

Viņa sacīja, ka ir apņēmības pilna saglabāt Skotijas attiecības un vietu ES.

Stērdžena paziņoja, ka lūgs Skotijas parlamentam dot viņai oficiālu mandātu veikt tiešas sarunas ar ES institūcijām Briselē.

Viņa arī sacīja, ka strādā pie likumprojekta par jaunu neatkarības referendumu, kas tiktu sarīkots, kamēr Lielbritānija risinās sarunas par izstāšanos no ES.

Stērdžena sacīja, ka likumprojekts tiks sagatavots tūlīt, bet uzsvēra, ka Skotija izskata arī citus variantus un šobrīd ir nonākusi «nezināmā teritorijā».

Skotija 2014.gadā referendumā nobalsoja pret atdalīšanos no Lielbritānijas, bet Stērdžena otrdien paziņoja, ka kopš tā laika apstākļi ir ievērojami mainījušies.

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu