Pasažieri dalās piedzīvotajā īsi pirms un pēc sprādzieniem Stambulas lidostā (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Stambulas lidostas pasažieri dalījušies savos pārdzīvojumus par pieredzēto haosu pirms un pēc terorista pašnāvnieka uzbrukuma, vēsta «Time».

Aculiecinieki sacījuši, ka lidostā atskanējuši vismaz divi sprādzieni, kamēr citi apgalvo, ka redzējuši un dzirdējuši šāvienus. Vismaz trīs uzbrucēji tikuši nogalināti.

Mehmets Bars pastāstījis, ka tikko ieradies no Vācijas un gaidījis savu bagāžu, kad sācies uzbrukums. «Izgāju ārā. Kāds vīrietis man sacīja – neej ārā, mums jāskrien! Es skrēju un redzēju sprādzienu», vīrietis apgalvo, ka vismaz divdesmit minūtes dzirdējis arī šāvienus.

Aculiecinieki redzējuši, kā simtiem pasažieru ir iesprostoti lidostā, kamēr policija atbrīvojusi teritoriju.

Vēlāk pasažieri steigā pametuši lidostu. Kāda sieviete pieskrējusi pie medicīniskās palīdzības automašīnas. Daži rokās turēja ar roku rakstītas zīmītes, lai haosā nepazaudētu savus radus un draugus.

«Mēs ar draugu sēdējām pie zemes un dzērām kafiju, kad redzējām cilvēkus skrienam un nodomājām, kur gan viņi skrien? Tad mēs dzirdējām trīs šāvienus,» sacījis Jans Arobs no Afganistānas.

«Man šķiet daži šāvieni notika pie pasu kontroles, jo tur bija daudz sasistu stiklu,» pastāstījis 23 gadus vecais Amits Pujars, kurš plānojis doties ceļojumā uz Itāliju.

Kā vēstīts, Turcijas lielākās pilsētas Stambulas Ataturka lidostā otrdienas vakarā uzspridzinoties trīs teroristiem pašnāvniekiem un teroristu sarīkotajā apšaudē nogalināti 36 cilvēki, to vidū arī ārzemnieki, bet 136 ievainoti, un Turcijas amatpersonas pieļauj, ka teroraktu varētu būt sarīkojis džihādistu grupējums «Islāma valsts».

Šis ir viens traģiskākajiem teroristu pašnāvnieku uzbrukumiem Turcijā, atzīme «Time».

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu