Aculiecinieks no Latvijas: Stambulas lidostā vairākas stundas nācās pavadīt neziņā (21)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pēc otrdienas vakarā Stambulas lidostā notikušā terorakta Rīgas avioreisa pasažieriem un citiem ceļotājiem vairākas stundas nācās pavadīt neziņā, bažījoties, ka parādīsies teroristi ar automātiem, aģentūrai LETA pastāstīja kāds aculiecinieks no Latvijas, kurš vēlējās palikt anonīms.

Pēc aculiecinieka stāstītā, lidmašīnas reiss no Rīgas Stambulā nolaidās ap plkst.21.30 un pasažieri sāka ceļu līdz pasu kontrolei. Taču, atrodoties apmēram pusceļā līdz dokumentu kontroles vietai, terorakta dēļ cilvēki pēkšņi sāka skriet pa gaiteni pretējā virzienā, lai gan galā izejas nebija.

Līdz pasu kontrolei nenonākušie ļaudis palika neziņā un panikā, slēpās un bija nobažījušies, ka tūliņ parādīsies teroristi ar šaujamieročiem. Pasažieriem nebija informācijas par notikušo līdz brīdim, kad par teroraktu sāka parādīties ziņas sociālajos tīklos.

Neilgi pēc pusnakts lidostas personāls ziņoja, ka ārkārtas situācija beigusies un ka cilvēki var droši iziet no lidostas caur pases kontroli. Ejot ārā no lidostas, bija iespējams redzēt, ka sprādziens ir noticis dažus simtus metrus no vietas, kur pulcējās Latvijas piederīgais un pārējie pasažieri. Uz grīdas bija redzamas asinis un lidostas telpās bija sadūmojums, atceras aculiecinieks.

Jautāts par to, kā viņš nokļuva drošībā, Latvijas piederīgais atbildēja, ka, izejot ārā no lidostas, sākumā vairākus kilometrus bija jāiet gar šoseju, līdz kāds vietējais labvēlis ar savu automašīnu aizvedis viņu un līdzbiedrus līdz tuvākajai metro stacijai.

Jau ziņots, ka Turcijas lielākās pilsētas Stambulas Ataturka lidostā otrdienas vakarā uzspridzinājās trīs teroristi pašnāvnieki. Turcijas amatpersonas pieļauj, ka teroraktu varētu būt sarīkojis džihādistu grupējums «Islāma valsts».

Teroraktā dzīvību zaudējis 41 cilvēks - 28 Turcijas un 13 ārvalstu pilsoņi.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu