Aizdomās par saistību ar Stambulas teroraktu Turcijā aiztur 13 cilvēkus (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Turcijas policija aizdomās par saistību ar Stambulas lidostas teroraktu ceturtdien aizturējusi 13 cilvēkus, pavēstīja amatpersona.

«Šodien policija veica reidus 16 vietās un aizturēja 13 cilvēkus, kas tiek turēti aizdomās par saistību ar «Islāma valsti», arī trīs ārzemniekus,» sacīja amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma.

«Iespējams», vismaz viens no trim Stambulas lidostas teroristiem bijis ārzemnieks, piebilda amatpersona.

Laikraksts «Hurriyet» noskaidrojis, ka viens no trim lidostas teroristiem pašnāvniekiem bijis Krievijas izcelsmes čečens Osmans Vadinovs.

Viņš Turcijā iebraucis no Sīrijas Rakas pilsētas, kas kļuvusi par «Islāma valsts» «de facto» galvaspilsētu.

Turcijas varasiestādes uzskata, ka Stambulas teroraktu, kas prasījis 42 cilvēku dzīvības, visticamāk, sarīkojusi «Islāma valsts».

Tiesa gan, pagaidām neviens grupējums atbildību par teroraktu nav uzņēmies.

«Islāma valsts» kontrolē plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur «kalifātu» un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Grupējums uzņēmies atbildību par 13.novembrī Parīzē notikušo slaktiņu, kurā tika noslepkavoti 130 cilvēki, kā arī Briseles 22.marta teroraktiem, kuros tika nogalināti 35 cilvēki.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu