Stambulas terorakta plānošanā iesaistīta «Islāma valsts» vadība, paziņo informācijas avots (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Turcijas rīcībā ir nopietni pierādījumi, ka Stambulas lidostas terorakta plānošanā bija iesaistīta teroristiskā grupējuma «Islāma valsts» vadība, pavēstījis informācijas avots Turcijas valdībā.

Turcijas mediji iepriekš ziņoja, ka Uzbrukums Stambulas lidostā varētu būt īstenojuši trīs ārzemnieki – no Kirgizstānas, Uzbekistānas un Dagestānas Krievijā.

Informācijas avots atklājis, ka Turcijas tiesībsargājošo institūciju rīcībā esošā informācija liecina, ka terorakta īstenotāji Turcijā iekļuvuši aptuveni pirms mēneša – viņi ieradušies no par «Islāma valsts» galvaspilsētu uzskatāmās Sīrijas pilsētas Rakas, ziņo CNN.

Arī uzbrukumā izmantotās sprāgstvielas esot atvestas no Rakas, norādīja avots.

Informācijas avots norāda, ka uzbrukums bijis ļoti labi izplānots, un plānošanā bijusi iesaistīta arī «Islāma valsts» augstākā vadība.

Turcijas varasiestādes uzskata, ka Stambulas teroraktu, kas prasījis vairāk nekā 40 cilvēku dzīvības, visticamāk, sarīkojusi «Islāma valsts».

«Islāma valsts» gan vēl nav uzņēmusies atbildību par šo uzbrukumu.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu