Rekonstruēto Motormuzeju pirmajās dienās apmeklējuši vairāk nekā 3000 cilvēku (4)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/Apollo

Pirmajās trīs dienās, no 2.jūlija līdz 4.jūlijam, rekonstruēto Rīgas Motormuzeju apmeklējuši vairāk nekā trīs tūkstoši interesentu, noskaidrots Ceļu satiksmes drošības direkcijā.

Apmeklētāji muzejā vidēji pavadījuši vairāk nekā divas stundas. Īpaši lielu interesi cilvēki izrādījuši par muzeja jaunieguvumiem un iespēju līdzdarboties dažādās interaktīvajās nodarbēs.

Populārākie pieturas punkti ekspozīcijā bija «Nofotografējies ZiS automobilī», kas dod iespēju virtuāli iejusties un iemūžināt sevi armijas parādē, «Impresija par braucienu uz kāzām kolhozā Bormaņos 1975.gadā» jeb virtuāls brauciens «PAZ» autobusā un «Izkrāso Elektro RAF» jeb mikroautobusa virtuālā krāsošana, mainot multimediālo 3D projekciju.

Muzeja ekspozīcijas vadītājs Lindards Zandovskis stāstīja, ka apmeklētāju vidū bijis daudz ģimeņu ar bērniem. «Muzeja apmeklējums ir piedzīvojums visai dienai. Daudzas interesantas nianses var atklāt un ekspozīciju labāk iepazīt, izstaigājot to vairākas reizes. Pirmais stāvs apmeklētājus aizrauj ar elegantajiem auto, otrais stāvs ar interaktivitātēm, bet nultais, kurā aplūkojami Latvijā ražotie auto, motocikli un velosipēdi, rada nostalģiju un īpašas emocijas tiem, kuri eksponēto tehniku savulaik lietojuši,» norādīja Zandovskis.

Par ievērojamākajiem eksponātiem muzeja apmeklētāji atzinuši pasaulē pirmās automašīnas «Benz Patent Motorwagen» repliku, 1930.gada «Cadillac V8» jeb prezidenta Kārļa Ulmaņa auto «dvīņubrāli», kā arī «ZiS» bruņoto automobili.

Jau ziņots, ka durvis sestdien ver atjaunotais Rīgas motormuzejs, kura ekspozīcija izvietota trīs stāvos vairāk nekā 4000 kvadrātmetru platībā. Tajā aplūkojama Baltijā lielākā un daudzveidīgākā seno spēkratu kolekcija ar vairāk nekā 100 unikāliem automobiļiem un motocikliem.

Rīgas Motormuzejs tika atklāts 1989.gadā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu