Latkovskis: Streļčenoks nodarbojas ar KNAB darbinieku, nevis korupcijas apkarošanu (58)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rodas iespaids, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājs Jaroslavs Streļčenoks nodarbojas ar iestādes darbinieku, nevis korupcijas apkarošanu, aģentūrai LETA sacīja Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vadītājs Ainars Latkovskis (V), komentējot lēmumu kārtējo reizi atbrīvot no amata ilggadējo KNAB darbinieci Jutu Strīķi.

Latkovskis sacīja, ka Streļčenoks pārņēmis Tautas partijas «niķi», kas arī esot nākusi klajā ar dažādiem svarīgiem lēmumiem piektdienās. Arī Streļčenoks «piesavinājies šo niķi» un piektdienās tiek ziņots par kārtējo Strīķes atlaišanu, piebilda politiķis. «Vai valstij trūkst problēmu korupcijas jomā?» retoriski vaicāja Latkovskis.

Viņš kritizēja Streļčenoka rīcību, atgādinot, ka novembrī viņam beidzas pilnvaru termiņš. Tāpēc būtu jālūkojas pēc kāda neatkarīga profesionāļa no izmeklētāju vidus, kas būtu strādājis tiesībsargājošās iestādēs par nodaļas vai daļas vadītāju, proti, būtu arī vadījis kolektīvu, uzskata Latkovskis.

Jau tagad Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS) ir iespēja izrunāt šo jautājumu koalīcijas sanāksmē un sākt meklēt kādu «uzlecošo zvaigzni», kas varētu vadīt KNAB un kuru atbalstītu Saeimas politiskie spēki, sacīja komisijas vadītājs.

Kā ziņots, KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks šodien nolēmis atbrīvot no amata ilggadējo KNAB darbinieci Jutu Strīķi.

Šodien 8.jūlijā Streļčenoks parakstījis rīkojumu par disciplinārsoda piemērošanu Strīķei. Disciplinārsods ir atbrīvošana no amata.

Disciplinārlieta pret Strīķi bija ierosināta 2016.gada 9.februārī saistībā ar viņas it kā neatrašanos darbavietā 2015.gada beigās un šī gada sākumā.

«Ir bezjēdzīgi komentēt šādu rīkojumu, jo tāpat visiem ir skaidrs, kas patiesībā notiek KNAB un ap KNAB,» aģentūrai LETA teica Strīķe.

Informācija oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis» liecina, ka premjerministrs Māris Kučinskis (ZZS) parakstījis rīkojumu par atvaļinājuma piešķiršanu Streļčenokam no 11.-29.jūlijam.

LETA jau ziņoja, ka Strīķe un vairāki KNAB darbinieki tiesājas ar biroju par disciplinārsodiem un citiem KNAB lēmumiem. Strīķe savulaik ilgstoši bija KNAB priekšnieka vietniece, un Streļčenoks iepriekšējos gados viņu trīs reizes bija atbrīvojis no vietnieces amata, taču divas reizes šo lēmumu atcēla kādreizējais premjers Valdis Dombrovskis (V), bet trešo reizi, kad valdība nolēma neiejaukties šī jautājuma risināšanā, Strīķi amatā lika atjaunot tiesa. Tad Streļčenoks Strīķei piemēroja disciplinārsodu - pazemināšanu amatā.

Jau vēstīts, ka Kučinskis nejauksies KNAB darbībā, aģentūrai LETA pavēstīja premjera preses sekretārs Andrejs Vaivars. Komentējot Streļčenoka lēmumu kārtējo reizi no amata atbrīvot Jutu Strīķi, Kučinskis uzsvēra, ka KNAB ir neatkarīga iestāde un tās vadītājs ir pilnībā atbildīgs par biroja darbu.

Komentāri (58)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu