Ždanoka un EP delegācija Damaskā tikusies ar Sīrijas prezidentu Asadu (69)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas pārstāvētā Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Tatjana Ždanoka kopā ar EP delegāciju pagājušās nedēļas nogalē uzturējusies Sīrijā, kā arī tikusies ar Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu, pārrunājot situāciju reģionā un migrācijas krīzi, noskaidroja aģentūra LETA.

Politiķe aģentūrai LETA apliecināja, ka galvaspilsētā Damaskā tikusies ar Sīrijas prezidentu, taču atteicās konkretizēt sarunas tematus un pārrunātos problēmjautājumus.

Viņa vien norādīja, ka Sīrijā viesojusies ar delegāciju, savukārt detalizētāka informācija par tikšanos vēl esot tikai gaidāma.

Jau vēstīts, ka pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un tas sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 280 000 cilvēku.

Sīrijā 27.februārī stājās spēkā pamiers, tomēr tas neattiecas uz grupējumiem, kurus ANO atzinusi par teroristu organizācijām, tādiem kā «Islāma valsts» un «Al Nusra».

Komentāri (69)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu