Merkele paziņo, ka sankcijas pret Krieviju ir jāatceļ (791)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Vācijas kanclere Angela Merkele uzskata par nepieciešamu panākt vienošanos starp Eiropas Savienību (ES) un Krieviju, kas ļautu atcelt iepriekš ieviestās ekonomiskās sankcijas. Kā vēsta «TASS», tādu paziņojumu Merkele izteikusi Kristīgi demokrātiskās savienības kongresā. 

«Mēs visi vēlamies labas attiecības ar Krieviju. Es pati to vēlētos,» Merkeli citē aģentūra «Bloomberg». Merkele skaidroja, ka daudzi vēlētos, lai Maskavai noteiktās sankcijas tiktu atceltas.

Tāpat Merkele aizskārusi Ukrainas krīzes tēmu, pasvītrojot, ka «norit intensīvs darbs, lai būtu redzams kāds progress».

«Mums gan jāatceras, ka ukraiņiem ir jāatgūst pieeja savai robežai. Gaidu, kad Ukrainas konflikta puses izies uz kompromisu,» teica viņa.

Jūnija beigās Merkele un Francijas prezidents Fransuā Olands atbalstīja sankciju pagarināšanu pret Krieviju. Sankcijas tika ieviestas 2014.gadā neilgi pēc Krimas okupācijas un vēlāk tās tika noteiktas Donbasa konflikta dēļ. Maskava, atbildot uz šīm sankcijām, noteica savas sankcijas.

Komentāri (791)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu