Latviju pārņem jaunās «Pokemon Go» spēlītes drudzis (149)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pagājušajā nedēļā ar gavilēm sagaidītā aplikācija «Pokemon Go» ir jaunākā papildinātās realitātes versija no populārās videospēles sērijas, kurā fiktīvie radījumi ir ievietoti reālajā dzīvē. Aplikācija pirmo popularitāti guvusi arī Latvijas iedzīvotāju vidū.

Jauna statistika liecina, ka ASV jaunā spēļu aplikācija «Pokemon Go» jau kļuvusi tikpat populāra kā tviteris un populārāka par iepazīšanās aplikāciju «Tinder».

Aptuveni 60% lejupielādētās aplikācijas lietotāju to izmanto katru dienu, kas nozīmē to, ka aptuveni 3% ASV «Android» ierīču satur aktīvu «Pokemon Go» aplikāciju. Tikpat daudz ierīcēs sastopama tvitera aplikācija.

Jauno aplikāciju dienā lieto aptuveni 43 minūtes un 23 sekundes, kas ir vairāk, nekā tiek izmantotas aplikācijas «Whatsapp», «Instagram» un «Snapchat».

«Pokemon Go» aplikācijas popularitāti sociālajos tīklos komentē arī Latvijas iedzīvotāji.

Tikmēr Sidnejā

Klusas Sidnejas piepilsētas iedzīvotāji bijuši spiesti izsaukt policiju pēc tam, kad spēļu aplikācijas «Pokemon Go» lietotāji pārplūdināja tās ielas un parkus, trešdien vēsta Austrālijas mediji.

Sidnejas piepilsētas Roudsas iedzīvotāji pavēstīja laikrakstam «Sydney Morning Herald», ka tajā naktī valdīja «pilnīgs haoss» un liels troksnis, spēles dalībniekiem meklējot «Pokemon» personāžus.

Iedzīvotāji esot svieduši parkā sanākušajiem spēles dalībniekiem ar ūdensbumbām.

Vietējas amatpersonas atklāja laikrakstam, ka uz parku un piekrastes teritoriju nosūtīti papildu likumsargi, ja spēles dalībnieki iemaldītos ostā vai vietās, kur ir satiksme.

Policija sociālajos medijos brīdināja cilvēkus ņemt vērā vietu, kur viņi spēlē «Pokemon Go». 

«Pokemon Go» atsauksmes kopš tā iznākšanas nav tikai pozitīvas. To kritizē par aplikācijas ieprogrammētās atrašanās vietas noteikšanas iespēju. Policija Austrālijā brīdina par spēlētāju drošību un lūdz, lai aplikācijas lietotāji apzinās savu apkārtni. Ziņo, ka kāds spēlētājs, lietojot aplikāciju, atradis līķi.

Turpretī ASV bruņoti laupītāji izmantojuši aplikāciju, lai ievilinātu upurus nomaļā vietā un aplaupītu.

Komentāri (149)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu