Rīgas svētku laikā notiks tradicionālie lielo leļļu un talismanu svētki (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgas svētku laikā septīto gadu norisināsies lielo leļļu un talismanu svētki, kuru centrālais notikums būs gājiens no Esplanādes uz 11.novembra krastmalu, informēja kompānijas «Untitled pasākums» pārstāvis Raitis Beķeris.

Lielo leļļu un talismanu svētki sāksies 14.augustā plkst.11 Esplanādē, kur notiks iepazīšanās ar visiem svētku un gājiena dalībniekiem. Plkst.12 lielās lelles sāks gājienu caur Vecrīgu uz 11.novembra krastmalu, savukārt krastmalā plkst.14.15 tiks noskaidrots 2016.gada talismans - lielā lelle.

Lielo leļļu un talismanu svētki ir Latvijā vienīgais pasākums, kurā vienuviet iespējams sastapt visas labākās Latvijas lielās lelles un jautrākos talismanus. Dalībnieku daudzveidība aizvadīto gadu laikā pasākumā ir bijusi ļoti plaša, un daudziem apmeklētājiem tikšanās ar šiem tēliem lielo leļļu un talismanu svētkos ir viens no gaidītākajiem vasaras notikumiem.

2015.gadā skatītāju balsojumā pirmo vietu ieguva «Tallink Latvija» talismans Lotte no izgudrotāju ciema, 2014.gada skatītāju simpātija bija pelēcis Džudiņš, kas pārstāv džudo skolu, 2013.gadā pirmo vietu ieguva Runcis Rūdis un Bebrs Bruno no Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Prevencijas pārvaldes.

Visi interesenti, kas vēlas pieteikt savus talismanus un lelles dalībai šā gada pasākumā, tiek aicināti savu pieteikumu sūtīt uz e-pastu «talismani@untitled.lv».

Jau ziņots, ka no 12.augusta līdz 14.augustam Rīga svinēs 815.jubileju. Šajās dienās, 13.augustā un 14.augustā, pilsētas sabiedriskajā transportā varēs braukt bez maksas.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu