Video: Dienvidkorejas karavīri zābakus nomaina pret baleta puantēm (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ik nedēļu karavīri Dienvidkorejas pilsētā Phadžu izkāpj no saviem armijas zābakiem un uzauj puantes. Kāpēc? Lai kaut uz brīdi aizmirstu skarbo karadienesta ikdienu pie Dienvidkorejas robežas ar Ziemeļkoreju – abas valstis vēl aizvien atrodas kara stāvoklī. Katru nedēļu balerīna no Korejas Nacionālā baleta karavīriem vada klasiskā baleta stundu, lai mazinātu stresu, kas radies, apsargājot pasaules vissmagāk bruņoto robežu.

23 gadus vecais seržants Kims Jo-Hijoks (Kim Joo-Hyeok) aģentūrai «Reuters» stāsta, ka frontes līnijā kareivji izjūt lielu spriedzi, kas padara viņus nervozus. «Balets man palīdz saglabāt mieru un atrast līdzsvaru, kā arī izveidot draudzību ar citiem saviem kolēģiem-karavīriem. Es domāju turpināt šīs nodarbības arī pēc militārā dienesta beigām.» Karavīri arīdzan apgalvo, ka baleta stundas attīsta lokanību un stiprina muskuļus.

Pasniedzēja Lī Hijanga-Jo (Lee Hyang-Jo) stāsta: «Būt par karavīru ir smagi, tāpēc es nebiju droša, ka tiešām varēšu viņiem palīdzēt. Taču nu esmu priecīga būt šeit un jūtos noderīga ik reizi, kad redzu viņus smaidot un izbaudot baletu.»

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu