Latvijas jaunie profesionāļi gatavojas konkursam «EuroSkills 2016»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lai nodrošinātu veiksmīgu Latvijas komandas dalību Eiropas jauno profesionāļu meistarības konkursā EuroSkills 2016, Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) organizē gatavošanās maratonu 32 labākajiem topošajiem amata meistariem 10 dažādās profesijās. Prasmīgākie no šiem jauniešiem pārstāvēs valsti uz starptautiskās skatuves.

Konkurss, kas no šī gada 1. līdz 3. decembrim norisināsies Zviedrijas pilsētā Gēteborgā, pulcēs 30 valstu un 35 profesiju pārstāvjus. Latvijas komanda konkursā startēs skatlogu noformētāja, apģērbu modelētāja un izgatavotāja, grafiskā dizainera, web lapu izstrādātāja un lauksaimniecības tehnikas mehāniķa profesijā. Konkursanti sacentīsies arī informācijas un komunikāciju tehnoloģiju speciālista, pavāra, viesmīļa, elektriķa un mēbeļu galdnieka profesijā.

Latvijas komandas vadītāja, WorldSkills Europe valdes pārstāve un VIAA vadītāja Dita Traidās uzsver, ka dalība prasmju konkursā EuroSkills sniedz iespēju popularizēt profesionālo izglītību un demonstrēt tās atbilstību darba pasaules vajadzībām, kā arī motivēt jauniešus izvēlēties iegūt savām interesēm un spējām atbilstīgu profesionālo kvalifikāciju.

Šobrīd labākie topošie profesionāļi kopā ar skolotājiem un arī ar nozares speciālistiem pilnveido savas prasmes tepat Latvijā, lai septembrī sacenstos par vietu nacionālajā komandā. Jauniešiem jāapgūst gan starptautiskās prasības katrā no profesijām, gan jāpiedalās profesionālās pilnveides mācībās.

Foto: Publicitātes foto

Latvijas komandas pretendenti pārstāv profesionālās izglītības iestādes no Rīgas, Ogres, Liepājas, Daugavpils, Priekuļiem, Ventspils, Kandavas, Cēsīm, Vecbebriem un Rēzeknes. Tie ir ne vien prasmīgi, bet arī uzņēmīgi jaunieši, kas daudz sava brīvā laika velta tam, lai gatavotos atlases konkursiem un decembrī pārstāvētu savu valsti Gēteborgā.

Eiropas jauno profesionāļu meistarības konkurss EuroSkills norisinās katru otro gadu, lai veicinātu jauniešu individuālo attīstību un izpratni par nākotnes karjeras iespējām, palielinātu interesi par profesionālās izglītības iespējām, kā arī veidotu iedvesmojošu zināšanu pārnesi starp konkursā iesaistītajiem ekspertiem, pasniedzējiem un jaunajiem profesionāļiem. Tajā var piedalīties profesionālo izglītības iestāžu audzēkņi un absolventi līdz 25 gadu vecumam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu