Pie Francijas vēstniecības Rīgā ar ziediem piemin Nicas teroraktā bojāgājušos (5)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pie Francijas vēstniecības Rīgā cilvēki turpina nolikt ziedus Nicas teroraktā bojā gājušo piemiņai, novēroja aģentūra BNS.

Pie vēstniecības dienas laikā sagūluši dažādu ziedu pušķi. Redzami puķuzirņi, neļķes, kā arī rozes un margrietiņu pušķi. Kāds pie vēstniecības nolicis arī ziedu kompozīciju Francijas karoga krāsās.

Tāpat pie vēstniecības iedegtas sveces un, pieminot terorakta upurus, pulcējas seši cilvēki. Uz vēstniecības žoga redzama arī uzsieta sēru lente.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Francijas kūrortpilsētā Nicā ceturtdienas vakarā cilvēku pūlī iebrauca kravas automašīna, nogalinot vismaz 84 cilvēkus un daudzus ievainojot, līdz tās vadītāju nošāva policija. No ievainotajiem 18 ir kritiskā stāvoklī. 19 tonnu smagās kravas automašīnas vadītājs tika nošauts, kad bija nobraucis divus kilometrus cauri pūlim pa Nicas Angļu promenādi (Promenade des Anglais), kur simtiem cilvēku bija ieradušies uz Francijas nacionālo svētku Bastīlijas dienas uguņošanu.

Vīrietis, kas vadīja kravas automašīnu, identificēts kā 31 gadu vecs tunisiešu izcelsmes Francijas pilsonis, kura personu apliecinošie dokumenti tika atrasti automašīnā.Policija vēl nav publiskojusi masu slepkavas vārdu, taču atzinusi, ka viņš dzīvojis Nicā. Avoti tiesībsargāšanas iestādēs stāsta, ka jau iepriekš viņš nonācis policijas uzmanības lokā par sīkiem likumpārkāpumiem.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu