Vīķe-Freiberga: Slepkava ir veicis zemisku uzbrukumu Eiropas un cilvēces demokrātiskajām vērtībām (247)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Terorists Nicā, kurš ceturtdien izdzēsa vismaz 84 cilvēku dzīvības, izrādījis nepateicību pret valsti, kas sniegusi viņam patvērumu un pilsoņa tiesības, savā sociālā tīkla «Facebook» kontā raksta eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

«Izrādot savu nicinājumu pret līdzcilvēku dzīvībām, savu naidu pret viņu vēlmi pulcēties, lai kopā priecātos, un savu nepateicību pret valsti, kas sniegusi viņam patvērumu un pilsoņa tiesības, slepkava ir veicis zemisku un gļēvu uzbrukumu Eiropas un visas cilvēces demokrātiskajām vērtībām,» norādījusi Vīķe-Freiberga.

Viņa izsaka visdziļāko līdzjūtību Nicas 14.jūlija teroraktā cietušajiem, viņu un upuru ģimenēm un visai Francijas tautai. «Šis asiņainais terorakts vērsts pret brīvas valsts pilsoņiem, kas, kā ierasts, svinēja savus Valsts svētkus un savas Republikas sasniegumus,» rakstījusi eksprezidente.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Francijas kūrortpilsētā Nicā ceturtdienas vakarā cilvēku pūlī iebrauca kravas automašīna, nogalinot vismaz 84 cilvēkus un daudzus ievainojot, līdz tās vadītāju nošāva policija. No ievainotajiem 18 ir kritiskā stāvoklī. 19 tonnu smagās kravas automašīnas vadītājs tika nošauts, kad bija nobraucis divus kilometrus cauri pūlim pa Nicas Angļu promenādi (Promenade des Anglais), kur simtiem cilvēku bija ieradušies uz Francijas nacionālo svētku Bastīlijas dienas uguņošanu.

Vīrietis, kas vadīja kravas automašīnu, identificēts kā 31 gadu vecs tunisiešu izcelsmes Francijas pilsonis, kura personu apliecinošie dokumenti tika atrasti automašīnā.Policija vēl nav publiskojusi masu slepkavas vārdu, taču atzinusi, ka viņš dzīvojis Nicā. Avoti tiesībsargāšanas iestādēs stāsta, ka jau iepriekš viņš nonācis policijas uzmanības lokā par sīkiem likumpārkāpumiem.

Bastīlijas diena ir Francijas nacionālie svētki, kad tiek atzīmēts Franču revolūcijas sākums 1789.gadā.

Francijā par godu šai dienai notiek militārās parādes un citi pasākumi. Ar 14.jūliju Francijā tradicionāli sākas brīvdienu sezona.

Komentāri (247)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu