Nicas terorista pazīstamie atklāj nozīmīgas detaļas par slepkavu (96)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Terorists, kurš izmantoja kravas mašīnu, lai nogalinātu 84 cilvēku Bastīlijas dienas svinībās Nicā, bija noziedznieks, kuram bija sākusies depresija pēc šķiršanās no sievas.

Kā vēsta interneta medijs «inews.co.uk», 31 gadu vecais Mohameds Lahoejs Buhels nebija Francijas pretterorisma spēku redzeslokā, taču iepriekš bija pārkāpis likumu, dzīvojot Francijas Rivjēras priekšpilsētās.

Trīs bērnu tēvs, kuram bija Francijas pase, lai gan pats ir Tunisijas izcelsmes, ik pa laikam tika tiesāts par vardarbību un zādzībām. Pēdējo reizi viņš tika tiesāts martā, kad bija apsūdzēts par vardarbīgu izturēšanos.

Abatoras rajonā, kur dzīvoja Buhels, cilvēki aprakstījuši Buhelu kā vientuļnieku, kuram bija vienalga par islāma noteikumiem - viņam patika iedzert, kā arī uzpīpēt zāli.

Buhels nesen bija pametis savu sievu Hajeru, un pašlaik norisinājās šķiršanās process, kur vīrietim tika pārmesta vardarbība ģimenē. Viens no viņa ģimenes locekļiem pastāstīja, ka viņam bija sākusies smaga depresija.

Terorists strādāja par piegādātāju, taču nesen zaudēja darbu, jo izraisīja ceļu satiksmes negadījumu, kurā iesaistītas četras automašīnas - viņš bija aizmidzis pie stūres.

Lai arī izmeklētāji ir pārliecināti, ka vīrietis darbojies viens pats, tiks pārbaudīta arī versija, ka viņš radikalizējies internetā, un bijis saistīts ar «Islāma valsti».

Policija pārmeklējusi Buhela dzīvokli, un viņa kaimiņi vīrieti aprakstījuši kā klusu vientuļnieku, kurš reti kad ar kādu runājis. Viena sieviete tajā pat mājā teica, ka viņa baidījusies, ka «šis izskatīgais vīrietis varētu pievērst uzmanību viņas abām meitām».

Nicas musulmaņu kopiena ir nosodījusi teroraktu norādot, ka daudzi bojāgājušie bija tieši musulmaņi.

«Mums visiem ir jāturas kopā. Šis vīrs ir pastrādājis neiedomājamu noziegumu, jebkura cilvēka dzīvība ir svēta, neatkarīgi no tā, vai viņš ir kristietis, musulmanis, neatkarīgi no ādas krāsas vai reliģijas. Šeit nevajag vainot islāmu, jo šis vīrs nav saistīts ar šo reliģiju. Baidos, ka šādi fanātiķi ir daudz, un mums visiem kopā ir ar viņiem jācīnās,» teicis vietējais Nicas imams.

Iepriekš vēstīts, ka naktī uz piektdienu vīrietis ar kravas mašīnu iebrauca cilvēku pūlī, nogalinot 84, un ievainojot vismaz 50.

Komentāri (96)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu