Policija nāk klajā ar ieteikumiem «pokemonu ķērājiem» (79)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Ņemot vērā mobilās spēles «Pokemon Go» lielo popularitāti, Rīgas pašvaldības policija (RPP) sagatavojusi ieteikumus «pokemonu ķērājiem», lai šis atpūtas veids nepārvērstos nelaimē vai nepatikšanās, aģentūru LETA informēja RPP pārstāvis Toms Sadovskis.

Spēlētājiem tiek ieteikts pievērst uzmanību apkārtējai videi jeb «skatīties apkārt», jo vairāki cilvēki jau ir guvuši traumas, ķerot pokemonus un nepievēršot uzmanību apkārtnei.

Spēlētāji tiek mudināti neiet aizdomīgās vietās, jo ASV pieredze rāda, ka tumšas vārtrūmes izmanto aplaupītāji. Tāpat tiek norādīts uz nepieciešamību informāciju interneta forumos un citviet uztvert kritiski, jo tur informāciju var izplatīt ļaundari, lai upurus atvilinātu uz konkrētu vietu.

Spēles dalībnieki tiek aicināti nespēlēt «Pokemon Go» pie automašīnas stūres, lai neizraisītu bīstamu situāciju, kā arī neiet privātīpašumā un tur, kur ieeja ir aizliegta, jo par patvaļīgu iekļūšanu svešā īpašumā paredzēts naudas sods.

RPP arī atgādina, ka jaunieši līdz 16 gadu vecumam nedrīkst atrasties vieni uz ielas bez pieaugušā pavadības no plkst.22 līdz plkst.7.

Pašvaldības policija norāda, ka vienmēr ir svarīgi izvērtēt visus iespējamos riskus un ievērot drošības prasības.

«Pēdējās dienās arvien vairāk Rīgas ielās manāmi iedzīvotāji, kuri staigā apkārt, vērojot un glāstot savus tālruņus. Tam par iemeslu ir straujo popularitāti ieguvusī spēle «Pokemon Go», kuru liela daļa rīdzinieku pamanījušies iegūt, neraugoties uz to, ka spēle Latvijā vēl nav oficiāli pieejama,» ieteikumu sagatavošanas nepieciešamību skaidro Sadovskis.

Kā ziņots, ASV jaunā spēļu aplikācija «Pokemon Go» jau kļuvusi tikpat populāra kā tviteris un populārāka par iepazīšanās aplikāciju «Tinder».

Jūlija sākumā sagaidītā aplikācija «Pokemon Go» ir jaunākā papildinātās realitātes versija no populārās videospēles sērijas, kurā fiktīvi radījumi ir ievietoti reālajā dzīvē. Spēle izmanto mobilo tālruņu GPS sistēmu, lai spēlētāji varētu klejot īstajā pasaulē, meklēt «PokeStop» jeb pokemonu pieturvietas, kur var ievākt krājumus, un tālāk doties ķert animētos multeņu monstriņus un trenēties cīņām ar citiem spēlētājiem.

Taču par «Pokemon Go» atsauksmes kopš tā iznākšanas nav tikai pozitīvas. To kritizē par aplikācijas ieprogrammētās atrašanās vietas noteikšanas iespēju. Policija vairākās valstīs brīdinājusi par spēlētāju drošību un lūgusi, lai aplikācijas lietotāji apzinās savu apkārtni.

Komentāri (79)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu