Turcija bloķējusi NATO izmantotās aviobāzes darbību (162)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Turcijas varas iestādes sestdien drošības apsvērumu dēļ valsts dienvidos slēdza Indžirlikas aviobāzi, kuru ASV un citas koalīcijas dalībvalstis izmanto cīņā pret džihādistiem Turcijā, paziņoja ASV konsulāts.

«Vietējās varas iestādes liedz pārvietošanos uz vai no Indžirlikas aviobāzes. Tika arī atslēgta elektrība,» informēja konsulāts. «Lūdzu nedodieties uz bāzi, kamēr netiks atjaunota tās normāla darbība,» teikts paziņojumā.

ASV drīz pēc tam paziņoja, ka pilnībā aptur gaisa triecienus pret «Islāma valsti» Sīrijā. Anonīma amtpersona paskaidrojusi, ka šāda lēmuma iemesls ir tas, ka Turcija slēgusi gaisa telpu, kas nepieciešama operācijām.

Pagaidām nav skaidrs, kāpēc Indžirlikas bāze slēgta. Kopš naktī uz sestdienu tika neitralizēts militārais pučs, Turcijā turpinās apvērsuma mēģinājuma dalībnieku aresti visā valstī.

Pēc meēšiem ilgām sarunām Turcija pagājušajā gadā beidzot atļāva ASV spēkiem izmantot Indžirlikas bāzi gaisa triecieniem pret džihādistiem Sīrijā. Kopš tā laika šī aviobāze ir kļuvusi par nozīmīgu šīs operācijas centru.

Komentāri (162)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu