Erdogans aicina ASV izdot Turcijai militārā apvērsuma organizēšanā apsūdzēto (81)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdoans sestdien mudināja ASV izdot Turcijai savu politisko sāncensi islāma sludinātāju Fetullu Gilenu, kuru apsūdzēja neveiksmīgā militārā apvērsuma organizēšanā.

«Savienotās Valstis - jums ir šis cilvēks jāizdod,» prezidents teica uzrunā tūkstošiem atbalstītāju Stambulā, ar to domājot Gilenu, kurš dzīvo Pensilvānijā, ASV.

Gilens kategoriski noliedzis savu saistību ar puču.

«Kā [personai], kas cietusi no daudzajiem apvērsumiem pēdējo piecu desmitgažu laikā, [man] ir īpaši aizvainojoši tikt apsūdzētam par jebkādu saistību ar šāda [apvērsuma] mēģinājumu. Es kategoriski noraidu šādas apsūdzības,» teikts paziņojumā, kuru īsi pirms pusnakts izplatīja Gilens.

Viņš uzsvēra, ka vara jāiegūst brīvās un godīgās vēlēšanās, nevis ar spēka palīdzību.

«Es lūdzu Dievu par Turciju, par Turcijas pilsoņiem un visiem tiem, kas šobrīd atrodas Turcijā, lai šī situācija tiktu atrisināta miermīlīgi un ātri,» teikts paziņojumā.

Turcijas ģenerālštāba priekšnieka vietas izpildītājs ģenerālis Imits Dindars sedtein izteicās, ka «bruņotie spēki ir apņēmības pilni attīrīt armiju no paralēlo struktūru biedriem», acīmredzami dodot mājienu uz Gilenu, kurš savulaik bija Erdoana līdzgaitnieks, taču tagad pasludināts par galveno režīma ienaidnieku.

Jau pirms Dindara paziņojuma Erdoans apvērsuma mēģinājumā bija apsūdzējis Gilenu.

Komentāri (81)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu