Turcijā pēc neveiksmīgā apvērsuma aizturēti jau 6000 cilvēku (121)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pēc neveiksmīgā apvērsuma mēģinājuma Turcijas varasiestādes aizdomās par dalību tajā ir aizturējušas 6000 cilvēku, kas raisījis arī starptautiskās sabiedrības bažas.

Tieslietu ministrs Bekirs Bozda svētdien paziņoja, ka aizturēti jau 6000 cilvēku, un to skaits pieaugs.

«Tīrīšanas operācija turpinās,» viņa teikto citēja valsts ziņu aģentūra «Anadolu».

Valdības aplēses liecina, ka apvērsumā dzīvību zaudējis 161 prezidentam lojāls karavīrs un civilpersona, kā arī vairāk nekā 104 pučisti.

Turcijas amatpersonas ir atklāti pateikušas, ka neizrādīs žēlsirdību apvērsuma dalībniekiem.

Turcijas telekanāls NTV ziņoja, ka kopā aizturēti 34 ģenerāļi, tostarp 2.armijas komandieris ģenerālis Adems Huduti un 3.armijas komandieris ģenerālis Erdals Eztirks.

Ziņu aģentūra «Anadolu» vēstīja izsniegti 2745 tiesnešu un prokuroru aizturēšanas orderi. Ziņu aģentūra «Dogan» vēstīja, ka līdz šim Konjas pilsētā aizturēti 44, bet Gaziantepā - 92 tiesneši un prokurori.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdoans neveiksmīgā militārā apvērsuma organizēšanā ir apsūdzējis ASV dzīvojošo islāma sludinātāju, prasot Vašingtonai viņu izdot.

ASV prezidents Baraks Obama aicināja visas iesaistītās puses rīkoties «likuma ietvaros». Francijas ārlietu ministrs Žans Marks Ero savukārt brīdināja Erdoanu neizmantot puča izgāšanos kā iespēju apklusināt savus oponentus.

Komentāri (121)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu