ASV atsāk uzlidojumus «Islāma valstij» no Indžirlikas bāzes Turcijā (42)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

ASV vadītā koalīcija atsākusi gaisa triecienus pret teroristisko grupējumu «Islāma valsts» no Indžirlikas gaisa spēku bāzes Turcijas dienvidos, kas uz laiku bija slēgta pēc valsts neveiksmīgā apvērsuma mēģinājuma, paziņojusi Vašingtona.

«Pēc ciešas koordinācijas ar mūsu turku sabiedrotajiem viņi ir atvēruši savu gaisa telpu militārajiem lidaparātiem,» pavēstīja ASV Aizsardzības ministrijas pārstāvis Pīters Kuks.

Viņš piebilda, ka tādēļ atsākušās gaisa operācijas no visām pret «Islāma valsti» vērstās koalīcijas bāzēm Turcijā.

«ASV aprīkojums Indžirlikā joprojām darbojas ar iekšējiem enerģijas avotiem, bet mēs ceram drīz atjaunot komerciālo enerģijas [piegādi]. Bāzes darbību [tas] nav ietekmējis,» norādīja Pentagona pārstāvis.

Turcijas varasiestādes sestdien drošības apsvērumu dēļ slēdza Indžirlikas bāzi, apturot kustību uz bāzi un no tās, kā arī pārtraucot elektrības padevi bāzei. ASV drīz pēc tam paziņoja, ka pilnībā aptur gaisa triecienus pret «Islāma valsti» Sīrijā.

Pēc mēnešiem ilgām sarunām Turcija pagājušajā gadā beidzot atļāva ASV spēkiem izmantot Indžirlikas bāzi gaisa triecieniem pret džihādistiem Sīrijā. Kopš tā laika šī aviobāze ir kļuvusi par nozīmīgu šīs operācijas centru.

Komentāri (42)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu