Eksperts: Grūti iedomāties, ka šogad stāsies spēkā bezvīzu režīms starp Turciju un ES (28)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Grūti iedomāties, ka šogad varētu stāties spēkā bezvīzu režīms starp Turciju un Eiropas Savienību, jo šī valsts nespēj garantēt, intervijā LTV raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja Latvijas Universitātes (LU) asociētais profesors Ojārs Skudra.

Ārpolitikas eksperts norādīja, ka Turcijas militārie spēki pēc apvērsuma mēģinājuma ir tikuši vājināti. Tāpat ir pieredzētas plašas tīrīšanas tieslietu sistēmā un juristu vidē. «Tīrīšanas tiesu sistēmā ir vairāk saistītas ar apvainojumiem korupcijā. [Savukārt] juristu vidū ir diezgan daudz ASV dzīvojošā [islāma sludinātāja Fetulla] Gilena piekritēju,» skaidroja Skudra.

Viņš uzsvēra, ka situācija Turcijā ilgstoši būs nestabila un viņam ir grūti iedomāties to, ka šogad ar minēto valsti ES varētu noslēgt bezvīzu režīmu. «Man grūti iedomāties, ka šogad varētu stāties spēkā bezvīzu režīms. Turcija nevar garantēt kārtību,» teica Skudra. Savukārt, runājot par Turcijas attiecībām ar Krieviju, politologs norādīja, ka tās, visticamāk, būs ekonomiskas, kā arī vērstas uz sadarbību Kaukāza reģionā.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Turcijā piektdien notikušā militārā apvērsuma mēģinājuma laikā ir nogalināti vairāk nekā 290 cilvēku.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdoans neveiksmīgā militārā apvērsuma organizēšanā ir apsūdzējis ASV dzīvojošo islāma sludinātāju Gilenu, prasot Vašingtonai viņu izdot.

Apspiežot militāro apvērsumu, sestdien Turcijā aizturēts liels skaits militārpersonu.

Komentāri (28)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu