Terorakts Nicā: Advokāts atklāj jaunas detaļas par vainīgā personību (25)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Advokāts, kurš iepriekš aizstāvējis vainīgo Nicas teroraktā, norādījis, ka viņa bijušais klients «nav pārāk inteliģents» un «viņu varētu būt iespaidojusi reliģija», vēsta «CNN».

Korentīns Delobels aizstāvējis Mohamedu Lahoeju Buhelu, kurš izmantojot kravas mašīnu, Bastīlijas dienas svinībās Nicā nogalināja 84 cilvēkus, par citiem iepriekš veiktiem pārkāpumiem.

Tajā laikā nekas neesot liecinājis par to, ka viņa klients būtu radikalizējies. Advokāts paudis nožēlu, ka viņa aizstāvība ļāvusi Buhelam izvairīties no cietumsoda.

«Es sacīju sev, ka darīju savu darbu. Taču, ja es būtu izdarījis savu darbu slikti, viņš, iespējams, būtu cietumā un, varbūt nekad nebūtu izdarījis to, ko izdarīja,» sacījis advokāts.

«Izskatās, ka viņš radikalizējies ļoti ātri,» sestdien sacījis Francijas Iekšlietu ministrs Bernards Kaznēvs.

Iepriekš vēstīts, ka naktī uz piektdienu vīrietis ar kravas mašīnu iebrauca cilvēku pūlī, nogalinot 84, un ievainojot vismaz 50.

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu