Ceļotājus no Latvijas ietekmējuši notikumi Turcijā (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Tūrisma birojs «Jēkaba ceļojumi» saņēmis zvanus no klientiem, kuriem drīzumā jādodas ceļojumā caur Stambulas lidostu, ar lūgumu mainīt lidojumus, aģentūrai LETA sacīja «Jēkaba ceļojumu» direktore Ilze Alksne.

«Šorīt vēl ir pāragri spriest par ceļotāju reakciju, jo ir tikai pirmā darba diena pēc notikumiem Turcijā, taču jau esam saņēmuši pāris zvanus no mūsu grupu braucienu ceļotājiem, kuriem augustā jādodas ceļojumā caur Stambulu, ar lūgumu mainīt lidojumus, lai tie nebūtu caur Stambulas lidostu,» atklāja Alksne, piebilstot, ka šis jautājums pašlaik tiek risināts.

Viņa arī norādīja, ka «Jēkaba ceļojumi» neorganizē ceļojumus tieši uz Turciju, saviem klientiem piedāvājot tikai operatoru organizētos atpūtas braucienus uz Turcijas kūrortiem. «Kopumā skatoties, esam secinājuši, ka šosezon mūsu klienti labāk izvēlas citus galamērķus un ļoti maz dodas atpūsties uz Turciju,» piebilda Alksne.

Jau vēstīts, ka militārā apvērsuma mēģinājuma laikā Turcijā nogalināti 265 cilvēki, no kuriem 161 ir Turcijas prezidentam Redžepam Tajipam Erdoanam lojālie pilsoņi, pamatā policisti un civilpersonas.

Erdoans puču nodēvējis par «nodevību» un draudējis, ka tā dalībnieki samaksās «augstu cenu». Līdz šim arestētas vairākas augstas militārpersonas un visā valstī atlaisti vairāk nekā 2500 tiesneši. Turcijas valdība informē, ka arestēti gandrīz 3000 karavīru.

Latvijas Ārlietu ministrija joprojām stingri iesaka nopietni izvērtēt nepieciešamību ceļot uz Turciju, kā arī atkārtoti aicina izvairīties no vietām, kurās norisinās sadursmes, kā arī vietām, kurās pulcējas liels cilvēku skaits.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu