Ceļošanai Turcijā joprojām ir augsti riski (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Situācija Turcijā pašlaik ir normalizējusies, bet joprojām ir pietiekoši augsti riski, lai katrs iedzīvotājs nopietni apdomātu, cik būtiski ir ceļot uz Turciju un kā varbūtējie sarežģījumi var ietekmēt drošību un pārvietošanās plānus, aģentūrai LETA sacīja ministrijas preses sekretārs vēstnieks Raimonds Jansons.

Joprojām spēkā ir ĀM stingrais ieteikums nopietni izvērtēt nepieciešamību ceļot uz Turciju, kā arī izvairīties no vietām, kurās norisinās sadursmes, kā arī vietām, kurās pulcējas liels cilvēku skaits.

Pēdējā laikā Turcijā izveidojušās «force majeure» situācijas rāda, ka šādu sarežģījumu izveidošanās varbūtība ir ļoti augsta, norādīja Jansons.

Vēl sestdien Latvijas konsulārais dienests un vēstniecība saņēma apmēram 70 zvanus no Latvijas piederīgajiem saistībā ar notikumiem Turcijā, savukārt svētdien, kad situācija bija normalizējusies, zvani vairs netika saņemti.

Lidostu darbība ir atjaunota un tūroperatori strādā, skaidroja Jansons. ĀM kopš svētdienas nav saņēmusi lūgumus par palīdzību ātrāk atgriezties Latvijā. Pašlaik Turcijā ir nedaudz mazāk kā 500 tūristi no Latvijas, norādīja ĀM pārstāvis, piebilstot, ka šo skaitli vajadzētu precizēt pie tūroperatoriem.

Jau vēstīts, ka militārā apvērsuma mēģinājuma laikā Turcijā nogalināti 265 cilvēki, no kuriem 161 ir Turcijas prezidentam Redžepam Tajipam Erdoanam lojāls pilsonis, pamatā policisti un civilpersonas.

Erdoans puču nodēvējis par «nodevību» un draudējis, ka tā dalībnieki samaksās «augstu cenu». Līdz šim arestētas vairākas augstas militārpersonas un visā valstī atlaisti vairāk nekā 2500 tiesneši. Turcijas valdība informē, ka arestēti gandrīz 3000 karavīru.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu