Annija Kopštāle ieguvusi bronzas medaļu Stambulas baleta konkursā (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no personiskā arhīva.

Latvijas Nacionālā baleta jaunā soliste Annija Kopštāle ieguvusi bronzas medaļu 5.Stambulas starptautiskajā baleta konkursā vecākajā grupā, informēja Latvijas Nacionālās operas un baleta sabiedrisko attiecību vadītāja Irbe Treile.

Stambulas starptautiskajā baleta konkursā, kas norisinājās pagājušajā nedēļā, pulcēja dalībniekus no Turcijas, Krievijas, Austrālijas, Kanādas, Kazahstānas, Kirgizstānas, Brazīlijas un citām valstīm. Latvija šajā konkursā tika pārstāvēta pirmo reizi.

Konkurss norisinājās divās kārtās un to vērtēja 11 žūrijas locekļi. Pusfinālā Kopštāle izpildīja Gulnāras variāciju no Ādolfa Adāna baleta «Korsārs», Svanildas variāciju no Leo Delība baleta «Kopēlija» un laikmetīgās dejas numuru «Dreaming On», kuru speciāli šim konkursam veidoja horeogrāfe Milana Komarova. Savukārt finālā latviešu māksliniece startēja ar Raimondas sapņu variāciju no Aleksandra Glazunova baleta «Raimonda», variāciju no Ludviga Minkusa baleta «Pahita» un horeogrāfes Elzas Leimanes veidoto «Mzanzi», kuru Kopštāle šā gada pavasarī izpildīja arī Dienvidāfrikas starptautiskajā baleta konkursā, iegūstot zelta medaļu.

Kā atklāja pati dejotāja, viņi ir gandarīta par konkursā gūto rezultātu. Konkursam viņa intensīvi gatavojusies trīs nedēļas.

«Pēc panākumiem Keiptaunā gribēju sevi pierādīt jaunā repertuārā - nevienu no klasiskajām variācijām līdz šim nebiju izpildījusi, arī «Dreaming On» Komarovas horeogrāfijā iestudēts speciāli šim konkursam. Šo numuru dejoju arī laureātu Galā koncertā. Lai arī atmosfēra konkursā bija ļoti draudzīga un patīkama, tā ir liela slodze. Tāpēc īpašu paldies saku savai pedagoģei Zanei Lieldidžai-Kolbinai, kura ne tikai palīdzēja sagatavoties konkursam, bet arī atbalstīja mani tā norises laikā Stambulā,» sacīja Kopštāle.

Kopštāle 2011.gadā absolvējusi Rīgas Horeogrāfijas vidusskolu. 2010.gadā mācījusies Anaheimas baleta skolā ASV. Kopštāle ir Latvijas Nacionālā baleta māksliniece kopš 2011.gada. Dejotāja ir daudzu starptautisku konkursu laureāte - viņa ieguvusi godalgotas vietas Dienvidkorejā, Ķīnā, Krievijā, Ukrainā, Zviedrijā, Francijā un Latvijā. Šis gads Kopštālei ir panākumiem bagāts - februārī iegūta zelta un bronzas medaļa 5.Dienvidāfrikas starptautiskajā baleta konkursā Keiptaunā pieaugušo kategorijā.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu