«Pokemon Go» spēlētājs ziņo policijai par nozagtu pokemonu (77)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Kāds visā pasaulē milzu popularitāti ieguvušās mobilās spēles «Pokemon Go» cienītājs Lielbritānijā piezvanījis policijai, lai pavēstītu par viņam «nozagtu» pokemonu, ziņo Lielbritānijas laikraksts «The Telegraph».

Kāds «Pokemon Go» spēlētājs piezvanījis policijai Glosteršīras grāfistē Anglijas dienvidrietumos jau nākamajā dienā pēc tam, kad aplikācija 14.jūlijā kļuva oficiāli pieejama Lielbritānijā.

Spēles cienītājs zvanījis uz ārkārtas tālruni «999». Policisti pārmēru iekarsušajam spēlētājam snieguši padomos, kādās situācijās ir jāzvana ārkārtas dienestiem uzsverot, ka «nozagts pokemons» nav uzskatāms par šādu situāciju.

Kā ziņo LETA, jūlija sākumā sagaidītā aplikācija «Pokemon Go» ir jaunākā papildinātās realitātes versija no populārās videospēles sērijas, kurā fiktīvi radījumi ir ievietoti reālajā dzīvē. Spēle izmanto mobilo tālruņu GPS sistēmu, lai spēlētāji varētu klejot īstajā pasaulē, meklēt «PokeStop» jeb pokemonu pieturvietas, kur var ievākt krājumus, un tālāk doties ķert animētos multeņu monstriņus un trenēties cīņām ar citiem spēlētājiem.

Taču par «Pokemon Go» atsauksmes kopš tā iznākšanas nav tikai pozitīvas. To kritizē par aplikācijas ieprogrammētās atrašanās vietas noteikšanas iespēju. Policija vairākās valstīs brīdinājusi par spēlētāju drošību un lūgusi, lai aplikācijas lietotāji apzinās savu apkārtni.

Komentāri (77)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu